A-1 liga

Kvarner 2010 večeras u gostima kod Cedevite

Zlatko Horvat

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Škrljevo« je odigralo dobro, najprije protiv »Zagreba« pa sada protiv »Cedevite«, onda mi naletimo sljedeći... Valjda tako mora biti. – Možda je i bolje tako s obzirom na to što nas čeka u posljednjih šest kola – kaže Mauro Veljačić, graditelj igre riječkog sastava.



RIJEKA – »Kvarner 2010« do primorskog derbija u posljednjem, 26. kolu A-1 lige, slijedi »Škrljevo« po pitanju protivnika, što znači da riječku momčad sada čeka ogled s »Cedevitom«. To je baš idealna situacija za Riječane. Naime, nakon što je aktualni prvak s kombiniranom momčadi posrnuo u Mavrincima, u »Cedeviti« pušu i na hladno.


Momčad će danas, u susretu što se od 18 sati igra u Domu sportova, voditi Veljko Mršić, a ne Danijel Lutz, a zaigrat će momčad iz ABA lige uz tri poštede. U Mavrincima je igrao ABA poker uz osmorku iz nominalno druge momčadi. Kod domaćina poslije duge stanke zbog ozljede vraća se Luka Babić.


– »Škrljevo« je odigralo dobro, najprije protiv »Zagreba« pa sada protiv »Cedevite«, onda mi naletimo sljedeći… Valjda tako mora biti. – Možda je i bolje tako s obzirom na to što nas čeka u posljednjih šest kola – kaže Mauro Veljačić, graditelj igre riječkog sastava.




Za riječki sastav susret s »Cedevitom« zagrijavanje je za vruću završnicu prvenstva, u kojoj »fenjeraš« traži bodove spasa. U preostalih šest kola u Rijeku stižu »Alkar«, »Split«, »Vrijednosnice Osijek« i »Škrljevo«, dok Manceova momčad gostuje kod »Šibenika« i »Hermes Analitice«. Situacija nije bajna, ali ne i beznadežna.


– »Alkar« je ključna utakmica. Pokušat ćemo iznenaditi »Split«, baš kao i »Šibenik«. Savršen scenarij bio bi da neopterećeni dočekamo derbi sa »Škrljevom«. Ima nade. Sada je puno bolje nego u prvom dijelu sezone, ima nas deset, možemo odigrati pet na pet na treningu, Došla je jedna plaća, čekamo drugu. Atmosfera je pozitivna, bez obzira na cjelukupnu situaciju – zaključuje Veljačić.