Alpe Adria Cup

Košarkaški Adria Oil Škrljeva večeras protiv češkog Sluneta

Zlatko Horvat

Damir Rajković/Foto Arhiva NL

Damir Rajković/Foto Arhiva NL

Sluneta je na razini Brna, kojeg smo dvaput dobili u skupini Alpe Adria Cupa, možda bolja za jednog igrača. Sluneta je baš u prošlom kolu dobila Brno s osam poena razlike. Po kvaliteti tu su negdje – kaže Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva večeras na sjeveru Češke igraju prvi susret četvrtfinala Alpe Adria Cupa. Na njihov cilj udaljen 930 kilometara, Usti nad Labom, stigli su poslije 12 sati vožnje preko Beča, gdje su se nakratko zaustavili, ručali i rastegnuli noge, nakon vožnje u dva kombija. Za jutro je planiran pucački trening, nakon toga slijedi odmor do utakmice što počinje u 18 sati. 


– Sluneta je na razini Brna, kojeg smo dvaput dobili u skupini Alpe Adria Cupa, možda bolja za jednog igrača. Imaju četiri Amerikanca na pozicijama dva i tri, te 35-godišnjeg Pavela Houšku, bivšeg reprezenativca Češke. Sluneta je baš u prošlom kolu dobila Brno s osam poena razlike. Po kvaliteti tu su negdje – kaže Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.


Prvenstvena pobjeda nad Vrijednosnicama Osijek dala je jedan novi zamašnjak momčadi, Adria Oil Škrljevo samo jedna pobjeda dijeli od osmoga mjesta i doigravanja.




– Pokušat ćemo odigrati na razini susreta s Osječanima. Probat ćemo pobijediti, iako ni minimalan poraz ne bi bio strašan s obzirom na uzvrat 9. veljače. U dobrom smo raspoloženju. Pokušat ćemo u nedjelju iznenaditi i Split na Gripama. Tako razmišljamo i tako pripremamo utakmicu. Pobjeda nad Osječanima dala nam je jednu slobodu u igri i razmišljanje da vrijedimo više. S Uljarevićem dolazimo do lakih poena u napadu i sada je najveća žal zbog ozljede Bolčine, koji je počeo s rehabilitacijom nakon operacije koljena. Vjerujem da ćemo ga dočekati u jednom dobrom stanju.


Jedina otežavajuća okolnost je dugo putovanje. Najprije sjever Češke, a zatim Split, gdje Adria Oil Škrljevo gostuje u nedjelju.


– Ovo putovanje ne bi trebalo predstavljati problem. Ne putujemo tako svaki tjedan. Jest da je je iscrpljujuće putovati cijeli dan, ali možemo odraditi danas lagani trening i odmoriti se uoči utakmice – zaključuje Rajković.