Premijer liga

Košarkaši Škrljeva večeras protiv Hermes Analitice

Zlatko Horvat

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin

Mavrincima ni Cedeviti ne smije biti lako



MAVRINCI »Imali smo puno provjera, ali tek smo u posljednje dvije pripremne utakmice bili kompletni. Još se uigravamo, ali Barnjak i Nash dobro su se uklopili. Glavni cilj je ostanak, ali to nas neće zadovoljiti, možemo se boriti za puno više pozicije. Uz trenera Rajkovića, koji je među najkvalitetnijima u Hrvatskoj, to možemo ostvariti. Već od prve utakmice možemo pokazati koliko vrijedimo – rekao je Davor Konjević, šuter »Škrljeva«, uoči današnjeg starta u Hrvatski Telekom premijer ligi i susreta s »Hermes Analiticom« (19 sati).


Svi igrači su spremni za nastup, upitno je jedino hoće li se uz parket pojaviti trener Damir Rajković, posljednja »žrtva« viroze u momčadi.


– »Hermes Analitica« se već sezonama ne mijenja. Doveli su dva pojačanja, čisto da prošire momčad. Nemaju nas čime iznenaditi. Osim toga, mi moramo stvoriti famu da na Mavrincima nikome neće biti lako, makar se radilo se i o »Cedeviti« – dodao je Konjević na konferenciji za novinare, na kojoj su bili nazočni Marinko Rončević, član Uprave »Škrljeva«, Berislav Rončević, jedan od osnivača kluba i nekadašnji kapetan, te Siniša Kuharić, koordinator škole košarke, održanoj u klupskim prostorijama u Mavrincima.





Košarkaši Cedevite ostvarili su drugu pobjedu nad Zadrom u tri dana. Poslije susreta ABA lige, slavili su i na otvaranju HT Premijer lige sa 76:65, dobivši srednje dvije četvrtine sa 46:23.



– Željeli smo zadržati većinu igrača i u tome smo uspjeli. Doveli smo mladog reprezentativca Josipa Barnjaka, priključili nekoliko juniora u suradnji s FSV-om. Želimo napraviti jedan iskorak, izboriti doigravanje. Naši cilj je ostvariv i realan – rekao je Rončević.Na dresovima je novi grb, lokomotiva, simbol »Škrljeva«, koja grabi naprijed. Punom parom…

– »Škrljevo« je, iako iz malog mjesta, veliki klub. Sada je nositelj kvalitete u regiji i na tu činjenicu se mnogi moraju naviknuti. S velikim optimizmom ulazimo u sezonu. Nismo ni sanjali da se ovako nešto može dogoditi. Ponosan sam na dio te priče, koja je krenula 1973. godine. Prvu utakmicu odigrali smo u ožujku te godine, na asfaltu ispred doma pobijedili smo »Crikvenicu« sa Željkom Poljakom. Pola koša! – podsjetio je Berislav Antić, koji je ponosan i na navijače. No, na tribinama bi se prosjek godina mogao smanjiti.


– »Škrljevo« je podijelilo 330 ulaznica za mlade košarkaše iz 13 klubova PGŽ-a. Cilj nam je da bude što više djece na tribinama. Drugo, Uprava je pozvala nas nekoliko trenera s željom da se omladinski pogon podigne na višu razinu. Pokušat ćemo upisati što više djece, ne samo u Škrljevo, već u sve klubove PGŽ-a – rekao je Siniša Kuharić.