Pripreme za Premijer ligu

Košarkaši Škrljeva na pripremama: Mogla bi to biti jedna dobra sezona

Zlatko Horvat

DOMAĆA MOMČAD – Košarkaši »Škrljeva« na jučerašnjem treningu / Snimio  Ivica TOMIĆ

DOMAĆA MOMČAD – Košarkaši »Škrljeva« na jučerašnjem treningu / Snimio Ivica TOMIĆ



RIJEKA  Košarkaši »Škrljeva« krenuli su u novu sezonu, u kojoj će igrati u natjecanju nazvanom Premijer liga. U najvišem razredu hrvatske košarke natjecat će se 13 klubova (Jolly JBS odustao), osam će u doigravanje, a ispadaju tri momčadi budući da će iduće sezone liga imati 12 momčadi.


Na prvom treningu Rajković je okupio domaće dečke, kojima će se idućeg tjedna priključiti dva Amerikanca, povratnik Brian Williams i Jaron Nash.


– Stvorena je jedna domaća momčad, ali mislim da je ta momčad dosta kvalitetna. Pokušat ćemo  što prije osigurati  ostanak, a zatim pokušati napraviti korak više, izboriti doigravanje – kaže Davor Konjević, šuter »Škrljeva«, prošle sezone prvi strijelac momčadi s prosjekom od 16.7 poena.




Doigravanje se ne smije glasno spominjati, ali nema sumnje da je to cilj sezone.


– Imamo šanse za doigravanje, neće nas  zadovoljiti samo za ostanak. Trenirali smo do 1. srpnja, za vrijeme stanke radili po posebnim programima. Našlo se malo vremena za opuštanje, tome ljeto i služi, ali ne previše, treba što prije ući ući u natjecateljski ritam.  Uprava je odradila dobar prijelazni rok, zadržali su se svi važni igrači. Moramo vidjeti  kakav će biti Amerikanac Nash, ali mislim da bi to mogla biti jedna dobra sezona…