Premijer liga

Košarkaši Adria Oil Škrljeva gostuju u Velikoj Gorici

Zlatko Horvat

Damir Rajković/Foto Arhiva NL

Damir Rajković/Foto Arhiva NL

Moramo se obrambeno nametnuti, ne smijemo im dozvoliti velike serije. Ako u tome uspijemo, imamo šanse osvojiti dva nova boda – kaže trener Damir Rajković



RIJEKA U Premijer ligi košarkaša danas se zaključuje prvi dio prvenstva, slijedi stanka čak do 18. siječnja 2019. godine. No, obruči neće biti spremljeni izvan parketa, nastavlja se natjecanje u ABA ligi, dok je 12. siječnja na programu Kup Krešimira Ćosića, uz ždrijeb parova idućeg četvrtka.


Košarkaši Adria Oil Škrljeva u 11. kolu gostuju kod susjeda na ljestvici, sastava Gorice, u Velikoj Gorici, u derbiju začelja. »Fenjer« i 12. mjesto, koje vodi u Drugu ligu, drži Bosco, Adria Oil Škrljevo je tek stepenicu više, s istim brojem bodova kao i njihov današnji domaćin. Za oba sastava bodovi imaju veliku vrijednost, pobjednik će dobiti malo mira za blagdane.


– Čeka nas još jedan derbi začelja. Prošlu utakmicu u Zagrebu protiv Bosca riješili smo u u svoju korist. Gorica je drugačija ekipa nego Bosco. Igraju napadački, na veliki broj poena, kao što je igrao njihov trener Josip Sesar. Dakle, moramo se obrambeno nametnuti, ne smijemo im dozvoliti velike serije. Ako u tome uspijemo, imamo šanse osvojiti dva nova boda – kaže Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.




Otvaranje utakmice moglo bi biti ključno, ne samo završnica.


– Gorica ima dobar spoj mladosti i iskustva. Mašić, Prgomet i Petrović daju im šuterski štih, mladi im daju energiju, skakački dio. Nemaju zvijezda, imaju deset podjednakih igrača. Zadnje dvije utakmice dobro su otvorili, vodili protiv Cedevite i Hermes Analitice, imali petnaestak poena razlike, ali na kraju su izgubili. Ne smijemo im dozvolili da se i nama na početku odvoje.


Iza Adria Oil Škrljeva je gostovanje u Klosterneuburgu i poraz (71:61) bez posljedica budući da je već ranije osigurano prve mjesto u skupini.


– Mislili smo otići bez četiri igrača, na kraju smo otišli bez petorice, Štembergera, Barnjaka, Ušića, Asha i Williamsa, kojeg je zaustavila želučana viroza. Neki su iskoristili priliku, neki nisu. Mlađi su pokazali da se na njih može računati, bit će u fokusu idućih mjeseci.


U četvrtfinalu Alpe Adria Cupa Adria Oil Škrljevo igrat će dvije utakmice protiv Slunete iz grada Usti na Labi.


– Vjerojatno ćemo prvi susret odigrati poslije 18. siječnja, drugi u veljači – zaključuje Rajković.