Kup Krešimira Ćosića

Košarkaši AO Škrljeva u osmini finala 12. siječnja gostuju kod Pule 1981

Zlatko Horvat

Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva/Foto Arhiva NL

Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva/Foto Arhiva NL

Pomazila nas je sreća. Kada pogledamo ostale parove, zaista smo imali sjajan ždrijeb – kaže Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva igrat će 12. siječnja 2019. u Puli protiv prvoligaša Pule 1981 u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića. Pobjednik regionalnog derbija igrat će na »Final Eightu« protiv boljeg iz ogleda između Sonik Puntamike i Cibone. Odlučeno je to ždrijebom održanim jučer u Zagrebu. Ostali parovi osmine finala su: Jazine Arbanasi – Zadar, Vrijednosnice Osijek – Cedevita, Zabok – Alkar, Šibenik – Bosco, Hermes Analitica – Gorica i Dubrovnik – Split.


– Pomazila nas je sreća. Kada pogledamo ostale parove, zaista smo imali sjajan ždrijeb – kaže Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.


Puljani, koje vodi Riječanin Branimir Pavić, nalaze se na desetom mjestu ljestvice Prve lige u konkurenciji 12 momčadi s omjerom 4-7. Istina, ni sastav Damira Rajkovića ne stoji puno bolje u Premijer ligi s obzirom na pretposljednje mjesto i omjer 3-8.




– Ždrijeb osmine finala donosi malo pozitive – priznaje Rajković, uvjeren da će u drugom dijelu prvenstva biti bolje. U tom smislu krenulo je najavljeno »čišćenje« svlačionice.


Prvi je uz sporazumni raskid ugovora otišao graditelj igre Corey Spence, ljevoruki Amerikanac, koji je odigrao deset prvenstvenih utakmica i imao prosjek od 10.3 poena i tri asistencije. Krenuo je 20 poena u Osijeku, da bi u posljednjoj utakmici u Velikoj Gorici stao na dva poena za nepunih devet minuta igre nakon kojih je potjeran s klupe.