Stigla je potvrda

Kobe Bryant i službeno finalist za ulazak u Kuću slavnih već ove godine

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

CHICAGO Kao što je bilo i najavljeno samo nekoliko dana nakon njegove tragične pogibije, Kobe Bryant je tijekom NBA “All-Star” vikenda u Chicagu izvanredno uvršten među završne kandidate za ulazak u košarkašku Kuću slavnih već ove godine.Bryant, koji je prije tri tjedna poginuo u padu helikoptera zajedno sa svojom 13-godišnjom kćerkom te još sedam osoba, svoju je blistavu karijeru okončao 2016. godine, a prema redovnoj proceduri mora proći najmanje pet godina od završetka nečije karijere do mogućnosti uvrštenja u Kuću slavnih. Ipak, predsjednik košarkaške Kuće slavnih Jerry Colagnelo je već tada najavio kako bi se Bryant trebao odmah uvrstiti među najveće.

“U svom dugom životu nikada nisam vidio da smrt nekog sportaša toliko utječe na ljude kao što je to utjecala Kobeova smrt”, izjavio je Colangelo.


Bryant, koji je svih svojih 20 sezona u NBA ligi proveo u Los Angeles Lakersima, zauzima četvrto mjesto na ljestvici strijelaca svih vremena, a osvojio je pet naslova prvaka, dva je puta bio MVP finala, a jednom i MVP ligaškog dijela sezone.


Osim Bryanta, među sjevernoameričkim finalistima za ulazak u Kuću slavnih ove sezone su i velikani poput Tima Duncana, Kevina Garnetta i Chrisa Bosha, trener hrvatskog porijekla Rudy Tomjanovich te igračice Swin Cash i Tamika Catchings, trenerice Kim Mulkey i Barbara Stevens te trener Eddie Sutton.




Imena novih članova Kuće slavnih bit će objavljena tijekom završnog turnira ovosezonskog sveučilišnog prvenstva koji će se održati u Atlanti od 4. do 6. travnja, a svečanost uvrštenja u Kuću slavnih u Springfieldu održat će se 29. kolovoza. Za uvrštenje u Kuću slavnih svaki finalist mora dobiti najmanje 18 glasova od 24 člana Izborne komisije.