Prilika za Šišija

Ilyasova otišao u Atlantu, Šarić postaje starter?

Hina

Dario Šarić, Foto: https://www.facebook.com/Sixers/

Dario Šarić, Foto: https://www.facebook.com/Sixers/

Šarić je na posljednjih pet utakmica uoči stanke zbog All-Star vikenda, u kojima je Philadelphia ostvarila tri pobjede, imao prosjek od 20,6 koševa, 7,4 skokova i 2,2 asistencije po utakmici



PHILADELPHIA Turski 29-godišnji reprezentativac Ersan Ilyasova napustio je Philadelphia 76erse i postao je novi igrač Atlanta Hawksa, a njegov bi odlazak mogao otvoriti mjesto Dariju Šariću u početnoj petorci Sixersa.


Ilyasova je u Hawkse otišao u zamjenu za 32-godišnjeg brazilskog centra Thiaga Splittera i jedan izbor u drugom krugu sljedećeg NBA drafta.


Ilyasovi će Atlanta biti šesta momčad u dosadašnjoj NBA karijeri u kojoj je prvih sedam sezona proveo u Milwaukeeju, a potom se vrlo često selio. U posljednjih 20 mjeseci ovo je već peta razmjena igrača u koju je Ilyasova uključen. Sezonu 2015/16. započeo je u Detroitu, a nakon 52 odigrane utakmice preselio u Orlando.




Ovu je sezonu započeo kao igrač Oklahoma Cityja te nakon samo tri utakmice stigao u Philadelphiju za koju je nastupio u 53 dvoboja, a u njih 40 bio članom početne petorke. Za Sixerse je u prosjeku ubacivao 14,8 koševa uz 5,9 skokova i 1,8 asistencija.


Thiago Splitter bi trebao svojim iskustvom pomoći na parketu, ali i kao mentor mladim centrima Philadelphije Joelu Embiidu, Nerlensu Noelu i Jahlilu Okaforu, ako potonji ostane među Sixersima.


Naime, prema pisanju američkih medija Okafor bi mogao preseliti u Chicago, ako se klubovi uspiju dogovoriti razmjenu. Čini se kako je za realizaciju tog transfera ključan pristanak čelnika Philadelphije da u razmjenu bude uključeno visoko krilo Bullsa, španjolski reprezentativac Nikola Mirotić.


Bez obzira na tu razmjenu, vrlo je izgledno da će hrvatski reprezentativac Dario Šarić odlaskom Ilyasove biti promoviran u člana početne petorke Sixersa. Šarić je na posljednjih pet utakmica uoči stanke zbog All-Star vikenda, u kojima je Philadelphia ostvarila tri pobjede, imao prosjek od 20,6 koševa, 7,4 skokova i 2,2 asistencije po utakmici.