Veljko Mršić u Španjolskoj

Hrvatski košarkaški stručnjak preuzeo Bilbao: “On ima važan karakter i prošlost u našoj ligi…”

Hina

snimio Damir Škomrlj

snimio Damir Škomrlj

Bilbao Basket zauzima 16. mjesto među 18 klubova prve španjolske lige. Izgubio je posljednje tri prvenstvene utakmice. »Mršić ima važan karakter i radio je s Jasminom Repešom te ima iskustva iz lige u kojoj nije lako biti trener. Prošle sezone je sa Cedevitom osvojio hrvatsko prvenstvo i kup«, rekao je Lopez.



MADRID – Hrvatski košarkaški trener Veljko Mršić (46) preuzeo je klupu španjolskog prvoligaša Bilbao Basket kojeg će voditi do kraja sezone, priopćio u ponedjeljak klub iz Baskije.


»Donijeli smo ovu odluku kako bi stvari krenule na bolje«, rekao je sportski direktor Raul López na konferenciji za medije.


»Imam osjećaj da momčad pokazuje simptome da nije na maksimalnoj razini«, dodao je.




Bilbao Basket zauzima 16. mjesto među 18 klubova prve španjolske lige. Izgubio je posljednje tri prvenstvene utakmice.


»Mršić ima važan karakter i radio je s Jasminom Repešom te ima iskustva iz lige u kojoj nije lako biti trener. Prošle sezone je sa Cedevitom osvojio hrvatsko prvenstvo i kup«, rekao je Lopez.


Mršić je u lipnju sporazumno napustio Cedevitu, priopćio je tada klub iz Zagreba. Od tada je bio bez angažmana.


»On također ima prošlost u našoj ligi, iako je to bilo dok je igrao, pa poznaje natjecanje. To mu je prednost. Vjerujem da s njim možemo puno napredovati«, izjavio je sportski direktor.


Mršić je od 1999. do 2002. igrao za Unicaju iz Malage a 2003. je proveo sezonu u Granadi. Kao trener je preuzeo vođenje Cedevite u lipnju 2015. kada je otišao prvi trener Jasmin Repeša. Bio mu je dotad pomoćnik.


Bilbao Basket u nedjelju igra doma derbi začelja protiv San Pabla iz Burgosa koji zauzima predzadnje mjesto u prvenstvu. Na posljednjem mjestu je Real Betis iz Seville koji je prije jedanaest dana doveo bivšeg hrvatskog reprezentativca Dontayea Drapera.


Osim u prvenstvu, Mršića čeka težak posao i u Eurokupu gdje se Bilbao Basket nalazi pred ispadanjem u skupini C. S jednom pobjedom i pet poraza nalazi se na predzadnjem mjestu među šest klubova.