Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. studenoga 2019.
Kvalifikacije za EP

Hrvatski košarkaši s Turskom, Nizozemskom i Švedskom u kvalifikacijama za EP

Hrvatski košarkaši s Turskom, Nizozemskom i Švedskom u kvalifikacijama za EP
Hrvatski košarkaši s Turskom, Nizozemskom i Švedskom u kvalifikacijama za EP
Autor:
Objavljeno: 22. srpanj 2019. u 19:12 2019-07-22T19:12:48+02:00

MÜNCHEN U Münchenu je održan ždrijeb kvalifikacijskih skupina za Europsko prvenstvo u košarci za seniore i seniorke. Košarkaši će se tako za nastup na Eurobasketu pokušati izboriti u skupini D, u koju su još svrstani Turska, Nizozemska i Švedska, dok će košarkašice put do Eurobasketa tražiti u skupini s Latvijom, Njemačkom i Sjevernom Makedonijom. Budući da više nema zaštićenih reprezentacija dobar plasman na prethodnom natjecanju ne jamčki siguran nastup na Europskom prvenstvu, direktno pravo nastupa na kojemu imaju samo domaćini. Dakle, u slučaju seniora to su Njemačka, Gruzija, Italija i Češka, u slučaju seniorki Francuska i Španjolska.

Budući će kod košarkaša organizatori prvenstva igrati kvalifikacije iz skupina u kojima će oni igrati dalje će se plasirati domaćin i dvije najbolje plasirane reprezentacije, iz ostalih skupina dalje idu tri prvoplasirane reprezentacije. Kod djevojaka je kvalifikacijski sustav malo drugačiji, domaćini neće sudjelovati u kvalifikacijama pa će pravo nastupa izboriti devet prvoplasiranih po skupinama i još pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija. Seniori će svoje utakmice igrati 2020. i 2021. godine, seniorke će dvije utakmice odigrati ove, dvije iduće, a dvije utakmice 2021. godine.

Inače, hrvatska muška seniorska reprezentacija nalazi se u Kini gdje ih ovoga utorka očekuje nastup na Kupu Borislava Stankovića, turniru na kojemu imaju ulogu branitelja naslova. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.