Pripreme u SAD

Hrvatska košarkaška reprezentacija sudjelovat će na ljetnoj NBA ligi

Hina



ZAGREB  Hrvatski košarkaški savez (HKS) objavio je kako će naša reprezentacija sudjelovati na ovogodišnjoj NBA Ljetnoj ligi koja će se igrati u Las Vegasu od 5. do 15. srpnja.


Osim Hrvatske, pozivnicu za Ljetnu ligu dobila je i reprezentacija Kine. Dok je reprezentaciji Hrvatske ovo prvi nastup u Ljetnoj ligi, kineska se reprezentacija vraća nakon 2007. godine.


Uz Hrvatsku i Kinu, na Ljetnoj će ligi sudjelovati i svih 30 NBA klubova kojima je to prilika za davanje prilike mladim igračima tek izabranima na »draftu« ili onima koji nemaju osigurano mjesto u sastavu. Tako je prošle godine devet od prvih 10 igrača izabranih na »draftu« sudjelovalo u Ljetnoj ligi.




Tijekom Ljetne lige će svaka od 32 ekipe odigrati po četiri utakmice. Najboljih osam će se plasirati u doigravanje koje kulminira finalnom utakmicom 15. srpnja. Momčadi koje se ne kvalificiraju u doigravanje odigrat će po još najmanje jednu, a najviše tri utakmice.


Liga je 2018. godine oborila rekord posjećenosti (139 972 gledatelja), a najviša posjećenost jedne utakmice izjednačila se s rekordom iz 2017. godine (17.500 gledatelja). Prošlogodišnje je izdanje također oborilo rekorde televizijske gledanosti, na ESPN-u i NBA TV-u gledalo se ukupno 30,4 milijuna sati, a na društvenim mrežama su video zapisi pogledani 565 milijuna puta, što je bilo povećanje od 35 posto u odnosu na prethodnu godinu.


Devet od top 10 igrača izabranih na NBA Draftu 2018, uključujući Deandra Aytona iz Phoenix Sunsa koji je bio prvi izbor NBA Drafta, sudjelovalo u Ljetnoj ligi.