Eurokup

Himki uvjerljiv protiv Gran Canarije

Hina

Najefikasniji u momčadi Himkija bili su Jegor Vjalcev i Petteri Koponen sa po 18 koševa, te Paul Davis sa 17 ubačaja, dok domaćima, koji čitave sezone nisu izgubili na svom parketu u Eurokupu, nije pomoglo 23 pogotka Kyle Kurica, te 18 Eulisa Baeza



Košarkaši ruskog Himkija stigli su nadomak osvajanja Eurokupa i plasmana u Euroligu sljedeće sezone, oni su u prvom finalnom dvoboju kao gosti svladali španjolsku Gran Canariju sa 91-66 (21-19, 19-14, 19-21, 32-12).


Dvoboj je u prve tri četvrtine bio izjednačen, ali u posljednjih 10 minuta gosti su “eksplodirali” i dobili tu dionicu igre sa 20 razlike i tako praktički riješili finale.


Najefikasniji u momčadi Himkija bili su Jegor Vjalcev i Petteri Koponen sa po 18 koševa, te Paul Davis sa 17 ubačaja, dok domaćima, koji čitave sezone nisu izgubili na svom parketu u Eurokupu, nije pomoglo 23 pogotka Kyle Kurica, te 18 Eulisa Baeza.




Hrvatski igrač Marko Popović nije ulazio u igru za Himki.


Himki je svoj prvi Eurokup osvojio prije tri godine, a drugi bi mogao proslaviti za pet dana kada je na programu uzvrat u Moskvi.