NBA liga

Heatsi bolji od Rocketsa, Clippersi nadigrali Maverickse

Hina

Luka Dončić/Foto REUTERS

Luka Dončić/Foto REUTERS

LOS ANGELES Sinoć su u NBA odigrane dvije utakmice, Los Angeles Clippers su pobijedili Dallas Maverickse, a Miami Heat Houston Rocketse. LA Clippers su sa 125:121 slavili kod kuće protiv Dallasa, a najzaslužniji za pobjedu su bili Danilo Gallinari sa 32 koša i Lou Williams sa 26.Clippersi su ovom pobjedom okončali niz od četiri poraza, dok je za Maverickse ovo četvrti uzastopni poraz.

Dallas nije pomogao ni rookie Luka Dončić koji je utakmicu završio sa 32 koša. J.J. Barea je dodao 19.


Clippersi su prvu četvrtinu zatvorili serijom od 16-7 za vodstvo od 30-27. Na poluvremenu Los Angeles vodi 65:54. Mavericks se vraćaju u igru u trećoj četvrtini u kojoj su nadigrali Clipperse sa 28-24. Prvi put nakon prve četvrtine dolaze u vodstvo od 90:89 11 minuta do kraja. Clippers preuzimaju kontrolu nad igrom nešto više od tri minute do kraja i ne ispuštaju prednost.


Miami Heat je kod kuće sa 101:99 bio bolji od Houston Rocketsa koje je predvodio James Harden sa 35 koševa, 12 asistencija i šest skokova. Eric Gordon je promašio tricu s lijevog krila 0,6 sekundi do kraja koja je mogla donijeti pobjedu Houstonu.




Josh Richardson je za Heat ubacio 22 koša, dok je Tyler Johnson dodao 19.


Houston je ostao bez Chrisa Paula koji je morao utakmicu napustiti u drugoj četvrtini zbog ozljede lijeve prepone, a nije poznato koliko će dugo izbivati s terena.