Igrač odluke

HT PREMIJER LIGA Pobjeda Škrljeva na startu sezone, Konjević presudio

Zlatko Horvat

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj



MAVRINCI »Škrljevo, Škrljevo« orilo se dvoranom u Mavrincima. Domaći su tek u završnici slomili otpor »Hermes Analitice« serijom 13:2 u posljednjih 3:15 minuta. Pobjedu domaćih sa sirenom potvrdio je Davor Konjević, igrač odluke, koji je kod rezultata 57:57 iskoristio Barnjakovu »krađu« iskusnom Svobodi i poentirao iz kontre pa pogodio i u idućem napadu za plus četiri, što je slomilo goste. U idućem napadu nisu u 24 sekunde uputili šut na koš, za što ih je kaznio Williams pa je 1:40 minuta prije kraja već bilo 63:57… Domaće više ništa nije moglo zaustaviti na putu do prvog uspjeha u HT Premijer ligi. Gosti mogu žaliti, namirisali su šansu i stalno prijetili, ali na kraju im se igra raspala.


Škrljevo je do prvoga vodstva u novoj sezoni došlo u petoj minuti tricom Konjevića (10:7). Nije sve išlo glatko, prva petorka, Williams, Barnjak, Konjević, Boban i kapetan Perković, nije djelovala uigrano, nije još sve posloženo ni u obrani ni u napadu. Gosti su vratili prednost poslije dviju trica Svobode (23:25, 15’), ali tada je krenula – domaća lavina. Williams je pogodio za dva poena, Štemberger na brzinu vezao dvije trice, a Amerikanac Nash šest poena iz triju akcija za seriju 14:1 i plus 11 (37:26, 19’). Posebno je atraktivno bilo njegovo zakucavanje nakon dodavanja Stipčića, koji je u kontri samo bacio loptu na ploču…


Napadačke muke domaćih posebno su naglašene bile u trećoj dionici, koju su gosti otvorili serijom 7:0, a domaći ostali na jednoznamenkastom učinku. Kada je izgledalo da će sve poći po krivu, domaći su ostali i bez Štembergera u završnici, ukazao se Konjević i obrana sastava Damira Rajkovića, koji je vodio momčad iako je dva dana imao povišenu temperaturu. Sada mu je vjerojatno skočio i tlak, ali bodovi su upisani, a igra će se posložiti. Samo treba rada i vremena.