NBA liga

Goran Dragić želi napustiti Phoenix

Hina

Reuters

Reuters

Phoenix Sunsi imaju vremena do četvrtka u 21 sat po hrvatskom vremenu smisliti način kako za Gorana Dragića, jednog od najboljih košarkaša svoje momčadi, dobiti nešto ili će u srpnju ostati i bez slovenskog reprezentativca i bez mogućnosti da ga zamijene za igrače i izbore na nekom od budućih draftova

PHOENIX  Najbolji slovenski košarkaš, 28-godišnji bek Goran Dragić, poručio je preko svog menadžera vodstvu Phoenixa da nema namjeru produžiti svoj ugovor koji ga za Sunse veže do srpnja ove godine. 

Phoenix Sunsi imaju vremena do četvrtka u 21 sat po hrvatskom vremenu smisliti način kako za Gorana Dragića, jednog od najboljih košarkaša svoje momčadi, dobiti nešto ili će u srpnju ostati i bez slovenskog reprezentativca i bez mogućnosti da ga zamijene za igrače i izbore na nekom od budućih draftova.


 Dragićev menadžer Bill Duffy poručio je vodstvu Sunsa da njegov klijent nema namjeru ostati u Phoenixu i tome dodao listu klubova u koje bi Dragić želio biti zamijenjen. Na vrhu tog popisa su LA Lakersi, New York Knicksi i Miami Heat.


No, problem je što ti klubovi nemaju mnogo toga za ponuditi da bi zamjena bila valjana, a i pitanje je želi li ući u rizik s igračem koji će na ljeto biti slobodan potpisati maksimalan ugovor, što u njegovom slučaju znači 80 milijuna dolara za četiri godine.




 Phoenix ili klub u koji će Dragić biti poslan imat će mogućnost zadržati ga pod istim uvjetima koje mu ponude drugi klubovi, odnosno prema tzv. ‘Birdovom pravilu’ ponuditi slovenskom reprezentativcu petogodišnji ugovor vrijedan 100 milijuna dolara.


 Interes za Dragićeve usluge pokazao je Houston, ali se Rocketsi, klub za koji je Dragić odigrao 22 utakmice prije četiri sezone, ne nalaze na popisu poželjnih odredišta koje je slovenski reprezentativac dao Sunsima.


 Dragić je ove sezone na terenu prosječno provodio nešto više od 33 minute s učinkom od 16,2 koša, 3,6 skokova i 4,1 asistencija po utakmici, ali mu nije sjelo uključivanje Isaiaha Thomasa kao trećeg playmakera u rotaciju u kojoj je uz Dragića do ove sezone bio Eric Bledsoe.