NBA

Golden State bolji od Houstona, Westbrook upisao 13. triple-double

Hina

Stephen Curry je zabio 29 koševa, a Klay Thompson 28 za devetu pobjedu zaredom Golden Statea



Sinoć su u NBA odigrane dvije utakmice, u derbiju zapada Golden State Warriors su u gostima svladali Houston Rocketse sa 124-114, dok su Oklahoma City Thunder sa 127-117 bili bolji od LA Clippersa.


Stephen Curry je zabio 29 koševa, a Klay Thompson 28 za devetu pobjedu zaredom Golden Statea.


Rezultat je bio izjednačen veći dio utakmice, ali su se Warriorsi odvojili u zadnjoj četvrtini, tri i pol minute prije kraja imali su prednost od sedam koševa. Nakon toga Warriors zabijaju sljedećih pet koševa za 120-109.




Kod Rocketsa najbolji je sa 30 pogodaka bio Eric Gordon, dok je Gerald Green dodao 29, od čega je osam trica. Houstonu je ovo druga utakmica bez ozlijeđenog Jamesa Hardena, a Warriorsi su igrali bez Kevina Duranta.


Curry je učinku od 29 koševa dodao devet skokova i pet asistencija.


U drugoj utakmici igranoj sinoć, Russell Westbrook je upisao svoj 13. triple-double sezone sa 29 pogodaka, 12 skokova i 11 asistencija, a Paul George je postigao 31 pogodak za pobjedu Oklahoma Cityja. Carmelo Anthony je ubacio 22 koša za Thunder.


DeAndre Jordan je predvodio Clipperse sa 26 pogodaka i 17 skokova, Lou Williams je dodao 26, a Blake Griffin 24 koša.


Za Thunder je ovo osma pobjeda u deset utakmica. Clippersi su vodili sa 97-94 na kraju treće četvrtine, ali je onda Thunder otvorio zadnju četvrtinu serijom od 12-0. Los Angeles je promašio prvih sedam koševa na početku zadnje četvrtine.