A-1 liga košarkaša

Fešta u Mavrincima: “Škrljevu” prvi put stiže aktualni prvak

Zlatko Horvat

Za Cedevitu to će biti – 58. utakmica sezone! Sinoć su u ABA ligi odigrali 57. susret, ali pristali su večeras u uzdarnom terminu gostovati u Mavrincima. Početak je zakazan za 19 sati



RIJEKA U Mavrincima se sprema košarkaška fešta. U goste Škrljeva stiže aktualni prvak Hrvatske, osvajač četvrte uzastopne krune Kupa Krešimira Ćosića protekle subote u Šibeniku. Istina, zbog drugih obaveza izostat će Grobnički dondolaši, ali predsjednik kluba Vice Sep i njegova ekipa već će spremiti dodatak košarkaškoj deliciji. Lijepu našu tako će otpjevati Lucija Rajnović, 16-godišnjakinja iz Praputnjaka. Kada je u pitanju domaća momčad, sve je spremno za dolazak Cedevite. Posebno je to gostovanje zagrebačke momčadi, premijerno u Mavrincima.


Prošle sezone »Škrljevu« je Liga za prvaka pobjegla zbog jedne trice, time i gostovanja najboljih domaćih momčadi. Morali su u Mavrincima pričekati novu sezonu i jedinstvenu ligu.


Respekt


– U goste nam stiže suparnik koji izaziva respekt, ali i zadovoljstvo jer možeš napuniti tribine i prezentirati se u najboljem svjetlu. Želimo pružiti što bolji otpor. Pokazali smo protiv Cibone da možemo parirati najboljim hrvatskim momčadima. Ako nas Zagrepčani podcijene, mogla bi to biti otvorena utakmica – kaže Damir Rajković, trener Škrljeva.




Za Cedevitu to će biti – 58. utakmica sezone! Sinoć su odigrali 57. susret, u 24. kolu ABA lige pobijedili su Karpoš Sokoli 81:77. Međutim, prihvatili su zamolbu Škrljeva da u Mavrincima gostuju danas. Budući da pod ugovorom imaju igrača za dvije momčadi, mogu si priuštiti miksanje sastava u A-1 ligi. Trener Veljko Mršić možda neke igrače odmori i poštedi putovanja do Grobnika.


– Imaju sjajan roster, puno kvalitetnih igrača. Bez obzira što su ostali bez Europskog kupa, vjerojatno će doći u kompletnom sastavu. Prioritet im je ABA liga, ali ne mogu zaboraviti domaće prvenstvo. Međutim, mi se moramo okrenuti sebi i prezentirati ono što mi radimo. U Mavrincima smo odigrali nekoliko kvalitetnih utakmica, probat ćemo to prenijeti i protiv njih te utakmicu učiniti zanimljivom.


U domaćem sastavu svi su spremni, iako neki nisu na sto posto mogućnosti.


– Bilo je nekih sitnih ozljeda, ništa zabrinjavajuće. Antonio Boban pet je dana bio pod antibioticima, ali vratio se u trenažni proces i moći će pomoći momčadi.


U Škrljevu se lakše diše zbog broja pobjeda na kontu, ali operacija ostanak još nije završena. Škrljevo i Zabok imaju pet, Alkar četiri, Hermes Analitica i Gorica tri, Kvarner 2010 dvije pobjede. Iz lige ispadaju dva posljednjeplasirana sastava.


Košarkaška poslastica


– Došli smo solidne faze utreniranosti, želja je igrača da se u svakoj utakmici dokažu i to je ono što raduje. No, jedna loša utakmica i jedan neočekivani poraz baca nas natrag u opasnu zonu, lako se situacija zakomplicira. Zato i ovaj susret zahtijeva angažman uoči utakmice u Sinju, koja je vrlo bitna i za nas i za Alkar – zaključuje Rajković.


Susret Škrljeva i Cedevite počinje u 19 sati. Moći će se, što postaje tradicija, vidjeti uživo i preko interneta, preko klupske stranice (www.kk-skrljevo.hr), zahvaljujući tvrtki »Creative Media«. U HD kvaliteti. Međutim, uz sve prednosti tehnologije, ambijent se može osjetiti samo na tribini. A u Mavrincima je uvijek bučno. Budući da prvi put stiže Cedevita, bubnjevi bi mogli raditi prekovremeno. Još ako trener Cedevite pošteti neke vedete, mogla bi se u Mavrincima, u prekrasnom ambijentu, igrati jako zanimljiva utakmica.