Vrlo loše

Euroliga: Košarkaši Cedevite izgubili na gostovanju kod Panathinaikosa u Ateni

Hina

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Foto: Marko Todorov / CROPIX



 Košarkaši Cedevite u susretu su 13. kola skupine E TOP-a 16 Eurolige izgubili na gostovanju kod Panathinaikosa u Ateni sa 60-76 (7-20, 12-22, 18-16, 23-18). 


Cedevita je vrlo loše odigrala prvo poluvrijeme u kojemu je postigla samo 19 koševa, pa je na velikom odmoru bilo čak 23 razlike za Panathinaikos i susret je bio odlučen. U trećoj četvrtini grčki je sastav povećao svoju prednost na najvećih 29 razlike (53-24) prije no što je malo usporio.


Opuštanje Panathinaikosa iskoristili su igrači hrvatskog prvaka koji su se u 35. minuti promakli na samo devet razlike (58-49), no potom su se domaći ipak malo uozbiljili i na kraju slavili sa 16 razlike.




Marko Arapović je sa 11 koševa i 8 skokova bio najefikasniji kod Cedevite, dok je James Gist sa 15 ubačaja i 9 skokova predvodio Panathinaikos.


Cedevita kolo prije kraja ima omjer pobjeda i poraza 3-10, te je već ranije izgubila izglede za prolazak u četvrtfinale, dok je Panathinaikos s omjerom 9-4 na diobi drugog mjesta u skupini s Lokomotivom Kubanom, te će se u posljednjem kolu boriti za prednost domaćeg terena u četvrtfinalu.


U posljednjem ovosezonskom susretu u Euroligi Cedevita će u četvrtak ugostiti Crvenu zvezdu, koja je s omjerom 7-6 sigurna četvrta u skupini, te će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika skupine F.