Briljirao Tomas

Eurokup: Cedevita nanijela prvi poraz Gran Canariji

Hina



U susretu 6. kola skupine A Eurokupa u srijedu su košarkaši Cedevite u Domu sportova svladali španjolsku Gran Canariju sa 97-90 (46-48), te su im nanijeli prvi poraz.


Nakon izjednačene igre u prvom prvom poluvremenu, koje je završilo minimalnim vodstvom gostiju 48-46, igrači Cedevite su u prve četiri minute nastavka »pali u crnu rupu« i omogućili su Gran Canariji da stekne prednost od 14 koševa (50-64).


No, Cedevita se nije predala, polako je »grickala« prednost gostiju, da bi tri i pol minute prije kraja susreta stigli do vodstva 84-83, a potom i 88-83. U tim trenucima briljirao je Marko Tomas, koji je susret završio sa 22 poena. Rashad James dodao je 19 koševa, dok je u redovima Gran Canarije najbolji bio Sasu Salin sa 15 koševa.


Treba napomenuti i da je Cedevita igrala bez Pierrea Jacksona (viroza), koji je u posljednjim utakmicama bio najbolji igrač hrvatskog prvaka.Sljedeću utakmicu u Eurokupu košarkaši Cedevite igrat će 23. studenoga, kada gostuju kod litvanskog Lietkabelisa, koji je večeras u gostima dobio MZT Skopje sa 87-80.