Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. siječnja 2020.
Kvalifikacije za SP

Dražen Anzulović respektira Litvu, ali vjeruje u kvalitetu svojih košarkaša

Dražen Anzulović/D. LOVROVIĆ
Dražen Anzulović/D. LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 13. rujan 2018. u 14:59 2018-09-13T14:59:00+02:00

oramo samo biti opterećeni kvalitetom izvedbe i taktičkim zadacima koje smo si postavili za utakmicu - kaže izbornik hrvatskih košarkaša

OSIJEK Izbornik hrvatske košarkaše reprezentacije Dražen Anzulović izjavio je u četvrtak kako kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo protiv Litve, koja se u petak igra u Osijeku, mora biti izazov, a ne opterećenje te da moramo biti opterećeni samo kvalitetom izvedbe i zadacima koju su postavljeni. Na konferenciji za novinare Anzulović je kazao kako očekuje poticajnu i domaćinsku atmosferu, ali da podrška koju će reprezentacija imati neće dobiti utakmicu, bez kvalitete, organiziranosti, i koncentriranosti.

- Igramo protiv protivnika koji zaslužuje sav respekt, koji nema poraza u ovim kvalifikacijama, reprezentacije koja ima dugu tradiciju vrha svjetske košarke i samim tim to za nas mora biti izazov, a ne opterećenje. Moramo samo biti opterećeni kvalitetom izvedbe i taktičkim zadacima koje smo si postavili za utakmicu i, ako to bude tako, vjerujem da će naša kvaliteta doći do izražaja i da ćemo ostvariti pobjedu - poručio je Anzulović dodajući da će »kvaliteta izvedbe, obrambena i napadačka, biti odlučujuća na parketu. Utakmica se neće odlučiti u prvoj ili drugoj četvrtini, već se mora graditi od prve do zadnje minute i siguran sam da će, ako budemo na toj razini, naša kvaliteta doći do izražaja - istaknuo je izbornik Anzulović.

Reprezentativac Rok Stipčević upozorio je da igramo protiv vrlo respektabilne ekipe, koja u službenim utakmicama s Hrvatskom ima omjer 9-2 u svoju korist.

- Očekuje nas teška i uzbudljiva utakmica. Uz sav respekt, mi se njih ne plašimo i svjesni smo svoje snage i kvalitete - rekao je Stipčević.
Iako Litva u Osijek dolazi bez dvojice NBA igrača, centar Ivica Zubac ističe kako je to i dalje "jako kvalitetna ekipa, koja ima kvalitetne igrače na svim pozicijama".
- Spremamo se već skoro dva tjedna , prošli smo kroz sve detalje igre, obrane i napada i ulazimo 100 posto spremni, motivirani i puni samoupouzdanja. Nadamo se da će nam publika dati još veći poticaj i idemo na pobjedu - kazao je Zubac.

Glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) Josip Vranković uvjeren je kako nas, s obzirom na interes koji se stvara oko utakmice, čeka festival košarke.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.