NBA liga

Double-double Ivice Zubca za pobjedu LA Clippersa

Hina

Ivica Zubac/Foto REUTERS

Ivica Zubac/Foto REUTERS



SAN FRANCISCO Ivica Zubac je novu NBA sezonu započeo double-doubleom, u pobjedi svojih LA Clippoersa nad prošlogodišnjim finalistima Golden State Warriorsima od 141-122 zabio je 16 koševa (šut iz igre 4/5) i upisao deset skokova uz jednu asistenciju i dva bloka u 18 minuta igre.


Clippersi su dočekali Golden State Warriorse u novoj dvorani Chase Areni u San Franciscu s Kawhijem Leonardom koji je utakmicu završio sa 21 košem, devet asistencija i pet skokova. Najbolji kod Warriorsa, koji su igrali bez ozlijeđenog Klaya Thomspona, bio je Steph Curry sa 23 ubačaja, a D’Angelo Russell je dodao 20.

U drugoj utakmici igranoj sinoć Milwaukee Bucks su, iako su gubili 16 koševa razlike na poluvremenu, sa 117-111 pobijedili Houston Rocketse na krilima najboljeg igrača u prošloj sezoni Giannisa Antetokounmpoa koji je zabio 30 koševa i upisao 13 skokova te 11 asistencija.


Najzvučnije pojačanje Rocketsa u novoj sezoni Russell Westbrook je utakmicu završio sa 24 koša, 16 skokova i sedam asistencija, dok je James Harden dodao 19 koševa, 14 asistencija i sedam skokova.




Dragan Bender nije ulazio u igru za Milwaukee.


U trećoj utakmici sinoć Atlanta Hawks su svladali Detroit Pisonse sa 117-100 a do pobjede ih je predvodio Trae Young sa 38 koševa.