A-1 liga košarkaša

Dobar dojam i uvjerljiv poraz Primoraca: Cedevita u Zagrebu svladala Škrljevo

Ivana Vaupotić

Dvije i pol jako dobre četvrtine "Škrljevu" su na gostovanju kod "Cedevite" bile dovoljne tek za dobar dojam i uvjerljiv poraz



Dvije i pol jako dobre četvrtine “Škrljevu” su na gostovanje kod “Cedevite” bile dovoljne tek za dobar dojam i uvjerljiv poraz. Gostima na ruku nije išao ni kriterij sudačke trojke koja je u nekoliko navrata donijela dvojbene odluke u korist Zagrepčana. No, to nikako nije jedini uzrok poraza.


Prvih pet napada na utakmici okončano je prolascima lopte kroz mrežicu na na obje strane, s time da je “Cedevita” stalno imala prednost. Nakon toga obrane su se malo uozbiljile, a sredinom treće minute igre Davor Konjević “Škrljevu” je donio prvo vodstvo na utakmici (8:7). U idućih osamdeset sekundi gosti su obranili svoj koš, a Frano Marasović i Dino Palčić postigli su poene za povećanje prednosti (12:7).


Dobro razdoblje “Škrljeva” s linije slobodnih bacanja je potvrdio Konjević za velikih sedam poena viška (14:7). U tim trenucima su domaći igrači predvođeni Davidom Stocktonom i Dujom Dukanom shvatili da utakmicu moraju shvatiti ozbiljnije. Serija “Cedevite” od sedam uzastopnih poena vratila je rezultatsku izjednačenost na isteku 6. minute. Niti šezdeset sekundi kasnije Marasović si je priskrbio treću osobnu grešku, natjeravši trenera “Škrljeva” Luku Bujasa da ga povuče na klupu.




Bez obzira na probleme i dvojicu suparničkih igrača s mrvicama NBA iskustva, gosti se nisu dali impresionirati. Do kraja druge četvrtine držali su rezultatsku ravnotežu (42:42), a u istom su tempu odradili i prve tri minute nastavka. Tada je stigla serija “Cedevite” od sedam uzastopnih poena i bijeg na isto toliku prednost (53:46). Post “Škrljeva” je ukradenom loptom i bijegom u kontru prekinuo Palčić na početku 25. minute igre.


No, ni to nije pomoglo. Vrlo brzo “Cedevita” je pobjegla na deset razlike (58:48), a potom je Bujas zaradio tehničku grešku zbog prigovora sucima. Suvišno je isticati da taj potez nije donio puno koristi, iako još jednom valja istaknuti da je kriterij djelitelja pravde u nekim situacijama bio vrlo dvojben, i to na štetu “Škrljeva” koje je završetak treće četvrtine dočekalo na minus jedanaest (68:57). Već tada je bilo jasno da je poraz neizbježan.– Odigrali smo najbolje poluvrijeme u ovoj sezoni, u napadačkom i obrambenom dijelu, a nastavku smo pali iz meni nejasnih razloga. Počeli smo solirati, kao da je svaki igrač htio biti onaj koji će nam možda donijeti pobjedu nad “Cedevitom”. Iz ovakvih utakmica moramo izvući pouke za susrete s izravnim konkurentima za ostanak u ligi – zaključio je Bujas.