Trener Škrljeva

Damir Rajković prije “Cibone”: U kupu su šanse 50-50 posto

Zlatko Horvat

Foto Damir ŠKOMRLJ

Foto Damir ŠKOMRLJ

Zagrepčani jesu favoriti, ali ovo je jedno novo natjecanje, teren je neutralan. Znamo gdje zaostajemo, razliku stvaraju Žorić i Tomas – kaže Rajković



RIJEKA – Košarkaši »Škrljeva« nastavljaju reviju dobrih rezultata. U Osijeku su upisali treću pobjedu zaredom, sedmu u devet posljednjih prvenstvenih susreta, ali i osmu od deset posljednjih službenih utakmica. U tom su razdoblju poraženi samo na gostovanjima kod »Cibone« i »Splita«. Sastav Damira Rajkovića nalazi se trenutno na visokom četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice. U junaka utakmice prometnuo se Antonio Boban, koji je, kada su domaći zaprijetili preokretom i smanjili na minus dva u 37. minuti (72:74), vezao dvije trice (72:80), da bi na ulasku u 39. minuti pokušio svoj promašaj za tri poena i ubacio dva poena (75:82) poslije kojih za Osječane više nije bilo spasa.


– Dugo smo lomili Osječane. Imali smo šansu prelomiti susret u drugoj, trećoj, polovinom posljednje dionice kada smo imali plus deset, ali brzo su uzvratili serijom 5:0. Izdržali smo sve, a Boban je s dvije trice stavio točki na »i« – kaže Damir Rajković, trener »Škrljeva«.


Ima još zamki


Treba izdvojiti i Jasmina Perkovića, koji dva dana nije trenirao zbog bolesti, a bio je prvi strijelac (19) i prvi skakač momčadi (9). Barnjak je također dao puno, a bilo je upitno hoće li putovati poslije pada i nekoliko šavova na bradi.




– Perković će, bez obzira na zdravstvene probleme, uvijek dati sve. Kada je u pitanju Barnjak, u petak još nije mogao pomaknuti sa stola fizioteraputa, ali osposobljen je za nastup i zaista je odigrao odličnu utakmicu.


Budući da im u goste još dolaze »Cibona« i »Split«, »Škrljevo« bi teoretki moglo napasti čak i četvrto mjesto.


– U idealnim uvjetima. Međutim, ovaj uspjeh više nam otvara peto mjesto, koje je izglednije. Ali puno je još tu utakmica, puno neizvjesnoti. Idemo još u Sinj, gostujemo u Jazinama, to su teži tereni nego što je Osijek. Ima još tu zamki… Četvrto mjesto je možda iznad naših kapaciteta, prevelike želje možda mogu poremetiti momčad. Ovo gdje smo sada nisu mogli očekivati ni najveći optimisti. Trebamo zadržati razinu rada, a to će na kraju rezultirati jednim dobrim plasmanom.


Niti pozitivan doping nalaz Amerikanca Briana Williamsa nije skreno s puta momčad iz Mavrinaca. Slovenac Janc, Ušić, pa najnovija akcizicija Šarac, uklopili su se u momčad.


– Uspjeli smo dovesti karakterne dečke, koji su nam upotpunili praznine. Jenc je dobro vodio ekipu u Osijeku, Barnjak je dobro reagirao, ali trebalo je proći vremena. Svi uz svakom trenutku rade najviše što mogu. Svaki od njih zna što treba napraviti i vjeruju u ono što radimo. To može dati pozitivan rezultat, za njih i za cijelu momčad.


Cibona ima oscilacija


Od srijede do subote u Dvorani Krešimira Ćosića u Zadru igra »Final Eight« Krešina Kupa. »Zagreb« i »Cedevita« (17) te »Šibenik« i »Zabok« (19.30) igraju u srijedu, »Škrljevo« i »Cibona« (17) te »Zadar« i »Sonik Puntamika« u četvrtak (19.30). Polufinala se igraju u petak (17 i 19.30), finale u subotu (18).


– Na ovaj susret četvrtfinala Kupa trebali gledati izolirano, liga je nešto sasvim drugo. Senzacija ili ne, utakmica je na 50-50 posto šansi. Zagrepčani jesu favoriti, ali ne bih išao na više od 50-50, ovo je jedno novo natjecanje, teren je nutralan. Znamo gdje zaostajemo, razliku stvaraju Žorić i Tomas. Kod svih postoji želja. s tom rasterećenosću možemo napraviti više. Naše šanse rastu što ih duže zadržimo u egalu. Trebamo ih pritiskati cijelo vrijeme, a onda smoći snage, pameti i znanja da tu utakmicu prelomimo. »Cibona« ima oscilacija, u nedjelju su protiv »Igokee« imali plus 15, a na kraju su sretno dobili s »pola koša«. Imaju turbuletnu sezonu i probat će se vratit kroz Kup – zaključuje Rajković uoči prvog nastupa »Škrljeva« na završnom turniru Kupa Krešimira Ćosića.