Trener "Škrljeva"

Damir Rajković: ‘Imamo neiscrpnu energiju momčadi i navijača’

Zlatko Horvat

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Ključ je uhvatiti dobru igru, time stvaramo ugled ekipe i kluba, koji može biti ponosan na svoje navijače. Protiv Alkara atsmosfera je bila sjajna – kaže Rajković. Škrljevo u četvrtak gost Cedevite



RIJEKA Košarkaši Škrljeva ostvarili su treću (domaću) pobjedu u Premier ligi. Polako, ali sigurno udaljavaju se od opasne zone, što će im olakšati put prema u ostvarenju cilja zvanog doigravanje. 


– Nama je važno zadržati kvalitetu igara na domaćem parketu. Istina, protiv Alkara izvedba je mogla biti bolja. Imali smo plus 15 u drugoj četvrtini, a nastavak kao da smo počeli od nule budući da su gosti došli na minus dva.


Morat ćemo ubuduće biti oprezniji, nećemo uvijek moći dvaput dobiti utakmicu. No, raduje energija, kvaliteta pojedinaca i momčadi, imamo igrače koji mogu povući. Kad su Sinjani došli na minus dva, Barnjak je povukao, pogodio je tricu kojom smo dobili krila i odlijepili se i mirno priveli utakmicu kraju – kaže Damir Rajković, trener Škrljeva.




Za 18-godišnjeg Josipa Barnjaka, koji je igrao 26:11 minuta, bila je to prva trica u dresu Škrljeva… Igrač iz kastavske škole košarke, koji je bio na posudbi u Kvarneru 2010, u prethodnim je utakmicama djelovao neuvjerljivo.


Prilagodba


– Barnjak je mlad i bit će oscilacija. U novoj je sredini, u novom okruženju, nužno je vrijeme za prilagodbu. Međutim, bit će sve bolji i bolji, za nas jedna od bitnih karika tijekom sezone – dodaje Rajković, koji je slobodnu nedjelju iskoristio za rekreaciju i – košarku. Probudio se i Jasmin Perković, najkorisniji igrač subotnje utakmice u Mavrincima s 19 poena i osam skokova. – Dosta smo razgovarali. Perković i Štemberger završili su tu avanturu u 3×3 košarci, sada se mogu maksimalno posvetiti momčadi. Jasmin će biti još bolji, kao i Štemberger, koji postaje racionalniji. Daje nam stabilnost. Protiv Alkara nije puno igrao, poremetila ga je ozljeda podlaktice.Iza sastava iz Mavrinaca je pet prvenstvenih kola, ali još uvijek igra nije potpuno posložena, ponajviše napadački dio.

– Imamo još praznog hoda, trenutke kada nam lopta ne ide brzo, do posljednjeg slobodnog igrača. Idemo iz krajnosti u krajnost, ima odličnih razdoblja, ali i dionica kao što je bio početak treće četvrtine protiv Sinjana, kada u tri napada zaredom ne šutnemo na vrijeme na koš. No, imamo potencijal podignuti se na višu razinu.


Bit će im to nužno već u četvrtak, kada su gosti prvaka Cedevite u Domu sportova (19.30 sati). Samo dan ranije zagrebačka momčad igra u Parizu kod Levallois Metropolitansa susret Eurokupa, ali imaju dovoljno širok sastav da se to previše ne osjeti u Premijer ligi.


– Cedevita nije naš rang niti mjerilo, ali želimo vidjeti gdje smo. Igrat ćemo svoju igru, pokušati iznenaditi podcijene. No, to sada sigurno neće biti slučaj s obzirom da smo ih prošle sezone dobili u Mavrincima. Ono što očekujem je naša dobra igra, ne smijemo uzmaknuti ni za milimetar. Međutim, nama je puno važnija ona sljedeća utakmica, za 12 dana protiv »Zagreba« na domaćem parketu. Ključ je uhvatiti dobru igru, time stvaramo ugled ekipe i kluba, koji može biti ponosan na svoje navijače. Protiv Alkara atmosfera je bila sjajna.


Kako neće biti, kada se od (očevog) bubnja ne odvaja ni četverogodišnji Toni Sep.


Pogled na ljestvicu bio bi još ljepši za Rajkovića i njegovu momčad da se nije izgubilo na Baldekinu nakon tri produžetka.


– Žal postoji, ali idemo dalje, doći će oni i kod nas. Bit će još gostovanja…