Bez iznenađenja

DOIGRAVANJE Izostala senzacija: Poraz košarkaša Škrljeva u majstorici četvrtfinala

Ivana Vaupotić

Foto D. Lovrović

Foto D. Lovrović



ZAGREB »Škrljevo« je završilo najbolju sezonu u klupskoj povijesti uvjerljivim porazom u trećoj utakmici četvrtfinala doigravanja. Nisu bili ni blizu željene senzacije, »Cibona« se dobro pripremila, a bila je previše rastrčana, kirurški precizna i dominantna u skoku da bi se gosti mogli nečemu nadati. Protiv takvih, raspoloženih »vukova« držali su se 19 minuta u Draženovu domu, u kojem su atmosferu pjesmom podizali jedino gostujući navijači u zelenom, koji su na kraju zapljeskali igračima svoje momčadi.


Trener domaćih Ante Nazor pozvao je minutu odmora na isteku treće minute. Poslije boljeg početka (4:0) »Cibona« je stala. Najprije su zaboravili na Štembergera, koji je to kaznio tricom, a zatim je Barnjak u dva napada ubacio šest poena za vodstvo 9:6 gostiju. Uspio je Barnjak ubaciti i devet poena u tri napada i prva je šteta za sastav Damira Rajkovića što Šarac nije ubacio »zicer« za plus šest. Kazna je brzo stigla, Novačić je pogodio tricu s istekom napada, pa Rozić dodao još jednu za povratak prednosti na stranu »vukova« (14:12).


Problemi u obrani


Štemberger je s crte slobodnih bacanja donio drugo (i posljednje) izjednačenje (14:14, 6’). Uspjeli su izdržati nalet domaćih (23:18), koji su prijetili odvajanjem, Perković je tricom smanjio razmak na »pola koša« (23:22) i prava je šteta što »Škrljevo« nije uspjelo obraniti posljednji napad prve dionice, koju je tricom zaključio Uljarević.Gilbert i Uljarević su na startu druge četvrtine donijeli »Ciboni« plus osam (32:24). »Škrljevo« je imalo puno problema u obrani, jednostavno se nije moglo sve pokriti. Opasne igrači u šutu za tri poena i Žorića ili Ljubičića ispod koša. S obzirom na 69 posto za tricu (9-13) Cibone u prvih 20 minuta (6-8 u dugoj dionici), te domaćih prednost u skoku (18-8), »Škrljevo« je – sjajno stajalo. Od minus devet spustili su zaostatak u jednim trenutku na tri poena (52:49, 19’), ali Bilinovac i Gilbert, kojeg su se ne tako davno riješili u »Kvarneru 2010«, ubacili su nove trice, pa je »Cibona« na predah otišla s najvećom prednošću – deset razlike.

Stali u trećoj četvrtini


Davor Konjević je prve poene iz igre postigao u 24. minuti susreta. Nedostajali su njegovi poeni, iako se gosti ne mogu žaliti na napadački učinak u prvih 20 minuta protiv osamnaesterostrukog prvaka Hrvatske. U trećoj dionici ih je stalo, ostali su na jednoznamenkastom broju poena. Prednost »Cibone« počela je rasti, domaći su dobili krila, a Ante Nazor, trener zagrebačke momčadi, mogao je odahnuti. Barem zakratko, jer već u subotu »Cibonu« čeka gostovanje u Zadru kod sastava Aramisa Naglića u prvom susretu polufinala doigravanja. I sedam tisuća navijača Zadra… Posljednja dionica postala je formalnost, ostalo je jedino pitanje koja će biti najveća, ujedno i konačna prednost – 39 poena.