NBA

Clippersi bolji od Spursa, šest koševa Zubca i dominantni Kawhi Leonard

Hina

Kawhi Leonard postigao je 38 koševa protiv svoje nekadašnje momčadi/Foto USA TODAY Sports

Kawhi Leonard postigao je 38 koševa protiv svoje nekadašnje momčadi/Foto USA TODAY Sports



LOS ANGELES Prošlosezonski prvak s Torontom i nova zvijezda Los Angeles Clippersa Kawhi Leonard voli pobjeđivati svoju nekadašnju momčad i Gregga Popovicha, što je dokazao i u noći s četvrtka na petak, kad je sa 38 koševa i 12 skokova predvodio Clipperse do domaće pobjede nad San Antonio Spursima, koji su doživjeli prvi poraz u sezoni. 


Tako je Philadelphia ostala jedina momčad bez poraza u novoj NBA sezoni.


Uz Leonarda pobjedi Clippersa pridonijeli su Montrezl Harrell sa 24 koša i Lou Williams sa 12 poena. Hrvatski centar Ivica Zubac počeo je utakmicu te za nešto manje od 17 minuta postigao šest koševa uz šut 2/3 iz igre i 2/2 s crte za slobodna bacanja, a imao je i pet skokova.




Najbolji igrač Spursa bio je DeMar DeRozan sa 29 poena, a Derrick White je sa 20 koševa predvodio igrače s klupe Spursa.


Za razliku od San Antonija koji je doživio prvi poraz, New Orleans Pelicansi su došli do prve pobjede svladavši kao domaćini Denver Nuggetse sa 122-107. Jahlil Okafor je drugu utakmicu zaredom bio startni centar Pelicansa i sa 26 koševa bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu svoje momčadi. Brandon Ingram je za pobjednike postigao 25 poena, Frank Jackson je predvodio igrače s klupe sa 21 košem, dok je Jrue Holiday završio sa 19 poena, sedam asistencija i pet skokova. Michael Porter je sa 15 koševa bio najbolji strijelac gostiju, a po 14 poena su ubacili Jerami Grant i Jamal Murray. 


Po drugi put u tri dana Miami je pobijedio Atlantu i s učinkom 4-1 je druga momčad Istočne konferencije, a velike zasluge za odličan ulaz u sezonu Heata ima novak Kendrick Nunn, koji je došao do NBA lige zaobilaznim putem, nedraftiran. Nunn je postigao 28 koševa u pobjedi Miamija 106-97 u Atlanti. Bivšem igraču sveučilišta Michigan to je učinak karijere, a s ukupno 112 koševa u prvih pet utakmica postao je novim rekorderom među igračima koji nisu bili draftirani.


Za pobjednike je Tyler Herro ubacio 17 koševa, a Meyers Leonard dodao 16 poena. Jabari Parker je predvidio Hawksa sa 23 koša i osam skokova. Atlanta je bila bez svog prvog razigravača, ozlijeđenog Traea Younga.


NBA rezultati, 31.10.


LA Clippers – San Antonio 103-97


New Orleans – Denver 122-107


Atlanta – Miami 97-106