NBA liga

Cleveland izbacio Boston

Hina

Reuters

Reuters



BOSTON – Košarkaši Cleveland Cavaliersa prvi su polufinalisti doigravanja Istočne konferencije NBA lige ove godine, oni su s maksimalnih 4-0 u pobjedama u prvom krugu izbacili Boston Celticse, a u četvrtoj utakmici igranoj u nedjelju u Bostonu bilo je 101-93.


Svoju je momčad do pobjede poveo LeBron James sa 27 koševa, 10 skokova i 8 asistencija, Kyrie Irving je dodao 24 poena i 11 skokova, a »doble-double« učinak ostvarili su i Iman Shmpert sa 15 pogodaka i 11 skokova, te Timofej Mozgov sa 12 ubačaja i 11 skokova.


Kod Celticsa su najbolji bili igrači koji su ušli s klupe, Isaiah Thomas sa 21 košem i 9 asistencija, te Jared Sullinger sa 21 pogotkom i 11 skokova.




Cleveland će u polufinalu Istoka igrati protiv pobjednika susreta Chicago Bulls – Milwaukee Bucks u kojemu je trenutačno 3-1 za Bullse.


Plasman u polufinale Zapada još u subotu su osigurali Golden State Warriorsi koji su sa 4-0 izbacili New Orleans Pelicanse, te čekaju pobjednika susreta između Memphis Grizzliesa i Portland Trail Blazersa u kojemu je 3-0 za Memphis.


Tijekom noći priliku za prolazak u drugi krug doigravanja imaju Washington Wizardsi na Istoku, koji vode sa 3-0 protiv Toronto Raptorsa i igraju četvrtu utakmicu na svom terenu, te Houston Rocketsi na Zapadu, koji imaju 3-0 protiv Dallas Mavericksa uoči večerašnjeg gostovanja.