SP košarkaša

Češka i Srbija igrat će za peto mjesto

Hina

REUTERS

REUTERS



U susretu za peto mjesto na svjetskom prvenstvu košarkaša u Kini igrat će reprezentacije Češke i Srbije.


Česi su u razigravanju za poredak od petog do osmog mjesta pobijedili Poljsku sa 94-84, dok je Srbija bila bolja od SAD sa 94-89.


Čehe su do pobjede predvodili Vojtech Hruban sa 24 koša i 12 skokova, Tomaš Satoransky sa 22 koša i 12 asistencija, te Jaromir Bohacik sa 21 košem. U poljskim redovima najefikasniji su bili Adam Waczynski sa 22 koša, te Damian Kulig i A.J. Slaughter sa po 12 koševa,




U drugom susretu Srbija je pobijedila branitelja naslova sa 94-89. Uoči početka SP-a mnogi su predviđali upravo američko – srpsko finale, međutim obje reprezentacije su neočekivano poražene u četvrtfinalu i ispale su iz borbe za odličje.


Nakon šokantnih poraza Srbije od Argentine i SAD-a od Francuske u četvrtfinalu, jedni od glavnih favorita susreli su se u razigravanju od petog do osmog mjesta.


Srbiju su do pobjede predvodili Bogdan Bogdanović sa 28 koševa, šest asistencija i četiri skoka, Vladimir Lučić je dodao 15, a Vasilije Micić 10 koševa. Kod Amerikanaca najefikasniji su bili Harrison Barnes sa 22, Kemba Walker sa 18, te Khris Middleton sa 16 koševa.


Srbija će u susretu za peto mjesto u subotu igrati protiv Češke, a Amerikance u susretu za sedmo mjesto čekaju Poljaci.


Polufinalni susreti su na rasporedu u petak, a sastaju se Argentina – Francuska, te Španjolska – Australija.