Euroliga

Cedevita bez “bijele zastave” protiv CSKA

Hina



ZAGREB – U 3. kolu Eurolige košarkaški Cedevite ugostiti će u petak (19.30 sati) u KC “D. Petrović” moskovski CSKA, jednog od izglednih kandidata za plasman na Final Four, ali trener hrvatskog prvaka ističe da njegovi igrači neće na teren izaći s unaprijed istaknutom “bijelom zastavom”.


Za razliku od Cedevite, koja je u prva dva euroligaška kola doživjela dva poraza, kod kuće od Unicaje i na gostovanju u Limogesu, Moskovljani su, predvođeni Srbinom Milošem Teodosićem, ostvarili dvije uvjerljive pobjede kod berlinske Albe (84-68) i protiv aktualnog europskog prvaka Maccabija (99-80).


“Teodosiću je svjetsko prvenstvo dalo jednu neviđenu dimenziju samopouzdanja kakvo nikada nije imao u karijeri. Za trice gađa 50 posto, ima osam asistencija po utakmici. Uz puni respekt svim ostalim igračima, on je u kreaciji njihov najbitniji igrač”, istaknuo je trener Cedevite Jasmin Repeša koji će za ovu utakmicu u sastavu imati Roka Ukića koji je potpuno zaliječio ozljedu stražnje lože.




“Prvi put u karijeri sam imao vremena zaliječiti se do kraja, tako da ću početi trenirati bez boli. Nadam se da ću u tom ritmu nastaviti i da ću normalno funkcionirati u narednom dijelu sezone”, rekao je Ukić koji je mnogo puta u karijeri igrao protiv Teodosića i CSKA.


“Bilo bi dobro kad bi zaustavljanje Teodosića bio jedini preduvjet za pobjedu. Međutim, nije. To je puno kompliciranije i puno će se tražiti drugih stvari da budemo konkurentni u toj utakmici”, dodao je Ukić.


“Bit će jako teško odgovoriti na njihov atletizam, iskontrolirati skok, zaustaviti kontranapade koje izvode bolje i brže nego zadnjih sezona. U napadačkom dijelu morat ćemo tražiti dobre situacije za šut, kako bi izbjegli pogreške i primanje laganih poena. Ako im dopustimo kontranapade i puno laganih koševa, bit će jako teško zadržati se u utakmici”, analizirao je Jasmin Repeša.


Cedeviti će i u ovoj utakmici biti potrebna podrška s tribina, a ulaznice za utakmicu, po cijenama od 20 i 40 kuna, mogu se kupiti na blagajni KC “D. Petrović” već u četvrtak od 14 do 18 sati, te u petak od 14 sati do početka dvoboja.