NBA

Boston slavio nakon dva produžetka, Zubac zabio sedam koševa

Hina

Foto Greg M. Cooper-USA TODAY Sports via Reuters

Foto Greg M. Cooper-USA TODAY Sports via Reuters



BOSTON Sinoć su na programu NBA lige bile posljednje dvije utakmice prije All-Star vikenda u Chicagu. Boston je nakon dva produžetka pobijedio Clipperse 141-33, dok je Oklahoma City na gostovanju porazila New Orleans sa 123-118.


Celticsi i Clippersi odigrali su sjajnu utakmicu u TD Gardenu, a pobjednik je razriješen tek nakon dva produžeta. Na koncu je slavio domaćin 141-133 upisavši sedmu uzastopnu pobjedu u “svom dvorištu”, te osmu u zadnjih devet utakmica.


Zanimljivo i njihov prvi dvoboj ov sezone razriješen je u produžetku, a slavili su Clippersi sa 107-104.




Boston su do pobjede vukli Jayson Tatum sa 39 koševa, tek dva manje od rekorda karijere, te Marcus Smart koji je zabio 31 koš.


“Bila je to zaista teška utakmica, ali nismo je željeli pustiti. Sada možemo uživati u ovom slavlju,” kazao je Tatum koji je dodao i devet skokova.


“Još uvijek sam prepun emocija, trudim se biti što smireniji i prijeći na iduću utakmicu, ali košarka je igra emocija,” dodao je.


U domaćoj ekipi iskazali su se i Gordon Hayward sa 21 košem i 13 skokova, te Kemba Walker sa 19 koševa i devet skokova.


Prvi strijelac gostiju iz Kalifornije, koji su veći dio utakmice igrali bez Paula Georgea, koji je napustio parket u drugoj četvrtini zbog ozljede koljena, bio je Lou Williams sa 35 koševa, dok je prva zvijezda Clippersa Kawehi Leonard zabio 28 koševa uz 11 skokova.


Ivica Zubac je za goste igrao 14 minuta postigavši sedam koševa uz šut 2-3 iz igre i 3-3 s linije bacanja, a dodao je i četiri skoka, te po jednu asistenciju, blokadu i izgubljenu loptu.


Dodajmo kako su Celtici objavili kako će tijekom ove sezone umiroviti dres s briojem 5 Kevina Garnetta, koji je 2008 predvodio Boston do naslova prvaka NBA.


U jedinoj preostaloj utakmici večeri Oklahoma City na gostovanju porazila New Orleans sa 123-118.


Talijan Danilo Gallinari sa 29 koševa i Nijemac Dennis Schröder sa 22 koša predvodili su goste do slavlja, dok su kod domaćina najefikasniji bili novak Zion Williamson sa 32 koša, te JJ Redick sa 24 koša.


“Gallo je bio sjajan, večeras je bio ubojica,” kazao je Chris Paul koji je za goste zabio 11 koševa uz 11 skokova.