NBA liga

Bogdanović s 19 poena predvodio Utah do pobjede protiv Bullsa

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Bogdanović je za 34 minute provedene na parketu United Centra zabio 19 koševa uz šut 5-10 za dva, 0-5 za tricu, te 9-9 s linije slobodnih bacanja, te dodao šest skokova i jednu asistenciju



ZAGREB – Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović predvodio je Utah Jazz do gostujuće pobjede protiv Chicago Buillsa sa 102-98.


Bogdanović je za 34 minute provedene na parketu United Centra zabio 19 koševa uz šut 5-10 za dva, 0-5 za tricu, te 9-9 s linije slobodnih bacanja, te dodao šest skokova i jednu asistenciju.


Rudy Gobert je upisao 17 koševa i 12 skokova, a Donovan Mitchell 17 koševa i sedam asistencija.




Bullsi su početkom drugog poluvremena imali 11 koševa prednosti, ali su gosti serijom 24-4 preokrenuli rezultat u svoju korist. Chicago je u završnici uspio izjednačiti na 96-96, ali Jazz je u posljednjim trenucima iščupao pobjedu.


»Svi su napravili nešto u određenom vremenu kako bi nam pomogli u pobjedi,« kazao je trener Utaha Quin Snyder nakon četvrte uzastopne pobjede dodavši: »Tako se pobjeđuje na gostovanjima i tako se pobjeđuje u neizvjesnim susretima.«


Kod domaćina, koji su upisali treći poraz u zadnja četiri susreta, najefikasniji je bio Zach LaVine sa 26 koševa.


Slavili su i LA Clippersi našeg Ivice Zupca. U Staples Centru su pobijedili Detroit Pistonse sa 126-112.


Zubac je igrao 18 minuta ubacivši osam koševa uz šut 4-5, te dodao pet skokova, četiri blokade i jednu asistenciju. Kod Clippersa najefikasniji su bili Montrezl Harrell sa 23, Lou Williams sa 22 koša, te Kawhi Leonard sa 18 koševa, šest skokova i pet asistencija.


Međutim, više od radosti zbog pobjede, navijače Clippersa je zabrinula ozljeda Paula Georgea koji je igrao samo prvo poluvrijeme ubacivši 12 koševa.


»Nije se dogodilo ništa zabrinjavajuće. Samo je osjetio zatezanje tetive i zbog toga se u nastavku susreta odmarao,« kazao je trener Clippersa Doc Rivers.


Pistonse, koji su upisali osmi poraz u zadnjih devet susreta, predvodili su Bruce Brown sa 15, te Christian Wood i Derrick Rose sa po 14 koševa.Miami Heat je fantastičnom obranom ‘uništio’ aktualnog prvaka Toronto pobijedivši sa 84-76.

Bila je to obrambeno najbolja utakmica Heata ove sezone, te najgora napadačka igra Toronta u posljednje četiri godine. Raptorsi su imali svega 31 posto šuta, te očajnih 6-42 za tri poena,


»Odigrali smo fantastičnu obranu, uništili smo ih,« kazao je prvi strijelac Heata Bam Adebayo sa 15 koševa i 14 skokova. Rookie Tyler Herro je zabio 13 koševa pri čemu 11 u nizu u drugom dijelu, te Goran Dragić sa 13 koševa.


Toronto, koji je nastupio bez tri startera (Marc Gasol, Pascal Siakam, Norman Powell) su predvodili Serge Ibaka (19 koševa, 10 skokova) i Kyle Lowry (15 koševa, osam asistencija).


U večeri u kojoj je NBA liga objavila kako je Luka Dončić sakupio najviše glasova u prvom tjednu glasovanja za All-Star utakmicu koja će se održati u Chicagu 16. veljače, slovenski košarkaš je još jednom pokazao zašto ga navijači obožavaju.


Dončić je u pobjedi Dallas Mavericksa protiv Brooklyn Netsa 123-111 zabio 31 koš uz 13 skokova i sedam asistencija.


Seth Curry je dodao 25, a Maxi Kleber 18 koševa. Kod Netsa sedam igrača je upisalo dvoznamenkasti broj koševa, najviše Spencer Dinwiddie sa 19 koševa.