NBA liga

Bogdanović i Šarić odlični unatoč porazima svojih momčadi

Hina

Reuters

Reuters



Hrvatski reprezentativci Bojan Bogdanović i Dario Šarić su sinoć odigrali odlične utakmice, predvodili su svoje momčadi, no i Brooklyn Nets i Philadelphia 76ers su upisali poraze.


Brooklyn Nets su izgubili nakon produžetka od Washington Wizardsa sa 114-110. Gubili su od prve minute, na poluvremenu zaostaju 10 koševa i 12 na početku zadnje četvrtine.


Zahvaljujući seriji od 13-2 u zadnjoj četvrtini Netsi izjednačuju na 85-85, i to je prvo od pet izjednačenja u tom dijelu utakmice. Utakmicu je u produžetak odveo Bojan Bogdanović koji je pogodio koš 41.9 sekundu prije kraja za 100-100.




Netsi su tri puta vodili u produžetku. Ali kod rezultata 107-107 na Ottu Porteru je napravljen prekršaj, on pogađa dva slobodna za Washington, a 21 sekundu kasnije dva slobodna pogađa i John Wall.


Bogdanović je pogodio koš i približio Netse na 111-109, ali je onda do kraja utakmice promašio dvije trice.


Hrvatski je reprezentativac bio najučinkovitiji u redovima Brooklyna i u 33 minute je zabio 21 koš uz pet skokova, četiri asistencije te dvije ukradene lopte. Justin Hamilton je u 16 minuta ubacio tri koša te dodao tome dva skoka, dvije asistencije i jedan blok.


Najbolji je kod domaćina bio Bradley Beal sa 26 pogodaka.


Od Philadelphia 76ers-a Darija Šarića bolji su bili San Antonio Spurs sa 111-103.


Šarić i Jahlil Okafor su predvodili Sixerse sa po 20 pogodaka svaki, a hrvatski je košarkaš u 21 minutu koliko je proveo na terenu dodao i jedan skok te tri asistencije. Šarić je pogodio četiri trice na utakmici, što mu je najbolji učinak do sada u NBA.


Najbolji strijelac Spursa bio je Kawhi Leonard sa 32 pogotka te šest skokova i pet asistencija.


Sixersi su se najviše približili na dva koša razlike kod 87-85 sedam i pol minuta prije kraja, a četiri minute prije kraja zaostajali su pet koševa.


I LA Lakers Ivice Zubca su doživjeli poraz, sa 121-102 su ih svladali Detroit Pistonsi.


Najbolji kod Lakersa bili su Lou Williams i Julius Randle sa po 17 koševa svaki. Hrvatski je košarkaš odigrao 21 minutu za Lakerse i zabio pet koševa uz dva skoka, jednu asistenciju i dva bloka.


Lakersi (18-37) su dobro otvorili utakmicu, ali onda im se obrana raspala u trećoj četvrtini nakon čega se Pistonsi odvajaju.