Liga prvaka

Još sedam ulaznica za drugi krug na raspolaganju, poslastice u Barceloni i Beogradu

Marko Cvijanović

Posljednji trening igrača Napolija na Anfieldu uoči večerašnjeg ogleda/Foto REUTERS

Posljednji trening igrača Napolija na Anfieldu uoči večerašnjeg ogleda/Foto REUTERS

PSG, Liverpool i Tottenham večeras sami odlučuju o svojoj sudbini, ali Spursi pritom imaju najteži zadatak jer za prolaz moraju pobijediti Barcelonu i priželjkivati kiks »nerazzurra« u susretu protiv PSV-a



RIJEKA Sedam momčadi tražit će večeras i sutra plasman u osminu finala Lige prvaka, ali samo će se četiri pridružiti Ajaxu, Atletico Madridu, Barceloni, Bayernu, Borussia (D), Juventusu, Manchester Cityju, Manchester Unitedu, Portu, Real Madridu, Romi i Schalkeu, koji su već osigurali plasman među šesnaest najboljih momčadi Staroga kontinenta.


Inter, PSG i Liverpool večeras samo odlučuju o svojoj sudbini, Tottenham ima puno teži zadatak jer za prolaz mora pobijediti Barcelonu na Camp Nou i priželjkivati kiks »nerazzurra« u susretu protiv PSV-a. Redsi, još uvijek trećeplasirani u skupini C iza vodećeg Napolija s devet i drugoplasiranog PSG-a s osam bodova, traže pobjedu, a Napoletanci istodobno žele osvajanjem barem boda osigurati plasman u nokaut fazu. Napoli čak može i izgubiti u Liverpoolu i svejedno proći dalje ako PSG izgubi od Crvene zvezde u Beogradu, što je, uza sav respekt prema Beograđanima, ipak teško očekivati. Ako Neymar i društvo u Srbiji ostvare pobjedu, redsi moraju slaviti ili 1:0 ili s dva ili tri razlike da bi bili uspješniji od Napolija u međusobnom omjeru.


Jürgen Klopp ima se čemu nadati uzimajući u obzir sjajnu formu njegove momčadi koja je osvanula na čelu Premier lige, a pogotovo sjajnu golgetersku formu probuđenoga Mohameda Salaha, koji je postigao »hat-trick« na gostovanju kod Bournemoutha proteklog vikenda. Puno je teže Kloppovom sunarodnjaku za kormilom Parižana, Thomasu Tuchelu, ispadanje u fazi po skupinama bilo bi težak udarac ambicijama klupskim vlasnicima koji su navikli gledati PSG u nokaut fazi svaki put od sezone 2012./13. Doduše, nikad nisu dohvatili finale, ali Tuchel večeras u beogradu doista nema pravo na krivi korak.




Pod povećalom je i trener Intera Luciano Spaletti, pogotovo poslije poraza u »talijanskom derbiju« od Juventusa (0:1) protekloga petka. »Crno-plavi« trebaju pobjedu nad PSV-om jer imaju lošiji međusobni omjer s Tottenhamom, pritom su u puno boljoj poziciji od Spursa koji traže senzaciju u Messijevom dvorištu. Uostalom Pocchettinova momčad izgubila je na domaćem terenu od Barce (2:4) u prvom susretu u skupini ovih protivnika.


U srijedu će Lyon i Šahtar u međusobnom susretu odlučivati o putniku među šesnaest najboljih kad je u pitanju skupina F. Francusi su pritom u puno boljoj situaciji jer im za prolaz treba samo bod, Ukrajincima igra samo pobjeda.


UTORAK


SKUPINA A


Club Brugge – Atletico Madrid (21)


Monaco – Borussia (D) (21)


Poredak: Atletico 12, Borussia (D) 10, Club Brugge 5, Monaco 1.


SKUPINA B


Barcelona – Tottenham (21)


Inter – PSV (21)


Poredak: Barcelona 13, Tottenham 7, Inter 7, PSV 1.


SKUPINA C


Crvena zvezda – PSG (21)


Liverpool – Napoli (21)


Poredak: Napoli 9, PSG 8, Liverpool 6, C. zvezda 4.


SKUPINA D


Galatasaray – Porto (18.55)


Schalke 04 – Lokomotiv (18.55)


Poredak: Porto 13, Schalke 8, Galatasaray 4, Lokomotiv 3. 


SRIJEDA


SKUPINA E


Ajax – Bayern (21)


Benfica – AEK (21)


Poredak: Bayern 13, Ajax 11, Benfica 4, AEK bez bodova.


SKUPINA F


Man. City – Hoffenheim (21)


Šahtjor – Lyon (21)


Poredak: Man. City 10, Lyon 7, Šahtjor 5, Hoffenheim 3.


SKUPINA G


Real Madrid – CSKA (18.55)


Viktora Plzen – Roma (18.55)


Poredak: Real Madrid 12, Roma 9, Viktoria Plzen 4, CSKA 4.


SKUPINA H


Valencia – Man. United (21)


Young Boys – Juventus (21)


Poredak: Juventus 12, Man. United 10, Valencia 5, Young Boys 1.