Analiza derbija

Izdvojili smo pet slika velike riječke pobjede u Gradskom vrtu

Ivan Volarić

Foto Denis Lovrović

Foto Denis Lovrović



Analizirali smo pet najvažnijih detalja koje smo vidjeli u nedjeljnoj riječkoj pobjedi u Gradskom vrtu.


SNAŽNA PORUKA


»Bijeli« su ostvarili jednu od onih pobjeda koje silno podižu samopouzdanje, vjeru u vlastite mogućnosti. Načinom na koji su Riječani reagirali u Gradskom vrtu i stigli do prvoga proljetnog troboda odaslali su poruku što je sigurno snažno odzvonila maksimirskim hodnicima…




FRANKOVO BUĐENJE


U pripremama nije djelovao najbolje, sada je više nego očito da je na njega utjecao »kineski sindrom«. Međutim, trgnuo se onda kada se počelo igrati »za ozbiljno«. Franko Andrijašević odveo je svojim pogocima »Rijeku« do još jedne pobjede ove sezone.


KEKOVA POBJEDA


Matjaž Kek veliki je junak osječkog ogleda! Trener »bijelih« na poluvremenu je izvukao iz igre Leonarda Žutu, uveo na njegovo mjesto Marka Vešovića i »Rijeka« je potekla prema – pobjedi. Možda malo riskantan, ali definitivno hrabar potez koji je isprovocirao preokret.


NAVIJAČKA EUFORIJA


Na sjevernoj tribini Gradskoga vrta okupilo se gotovo 500 pripadnika Armade. S obzirom na udaljenost impresivna brojka koja jasno pokazuje da se na Kvarneru razbuktala navijačka euforija. Što će tek biti ove nedjelje u Zaprešiću…


RANJIVA OBRANA


Konačan rezultat, važna pobjeda, malo su skrenuli pozornost s nekih propusta koje su iskazali »bijeli« u Osijeku. Uža riječka obrana u nekoliko navrata nije dobro reagirala i jasno je da će tijekom ovoga tjedna Kek i suradnici u tom dijelu imati dosta posla.