Primorje EB

Ivan Buljubašić nakon “Egera”: Ovaj poraz nas ne smije omesti

Igor Duvnjak

POPRAVLJATI POGREŠKE KAKO SEZONA BUDE ODMICALA – Ivan Buljubašić / Snimio D. ŠKOMRLJ

POPRAVLJATI POGREŠKE KAKO SEZONA BUDE ODMICALA – Ivan Buljubašić / Snimio D. ŠKOMRLJ

Tek počinjemo stvarati ekipu pa se događa da dođu i ovakve utakmice kada se vidi da se nismo dovoljno uigrali i stvorili neke automatizme u igri kako bismo znali zaustaviti crnu seriju poput ove i preokrenuli utakmicu u svoju korist. To će se događati i dalje, ali ćemo ih pokušati smanjivati – kaže Buljubašić



 Po onoj da »vrč ide na vodu dok se ne razbije«, vaterpolisti »Primorja Erste banke« su nakon šest uspješnih nastupa doživjeli prvi poraz, ovoga puta od mađarskog »Egera« u prvom susretu trećeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka. Vrč je na Kantridi počeo pucati ubrzo poslije prvih zaveslaja, kvalitetni gosti su autoritativno preuzeli kontrolu igre i rezultata, sve do konačne uvjerljive pobjede od čak 12:6.


– Moja viroza nije vrijedna spomena, svi smo bili spremni za utakmicu – kazao je kapetan domaćina Ivan Buljubašić, čiji je nastup bio upitan zbog zdravstvenih tegoba. – Nikakva bolest niti bilo što drugo nije opravdanje za ovaj rezultat. Susret je potvrda onoga što smo govorili na početku sezone, konstatacije da nismo svjesni svojih mogućnosti. Moguće je, eto, da nam se dogodi ovakav ishod. Budući da smo na početku stvaranja momčadi, moguće je da nam se dogode ovakve »rupe« te serija u kojoj 18 minuta nismo postigli pogodak. Znali smo da je »Eger« u prednosti, da je favorit, međutim, budući da smo igrali u domaćem bazenu očekivali smo da mu možemo parirati. Nažalost, ispao je po nas jako nepovoljan rezultat uoči uzvratnog ogleda u Egeru 9. studenoga.



Buljubašić i mlađi suigrači nedavno su u Dubrovniku s europskim prvakom »Jugom CO« gotovo do kraja susreta bili u igri za pobjedu, protiv »Egera« se brzo ugasilo svjetlo u njihovoj obrani i napadu. Navijači se pitaju koja je prava slika njihovih ljubimaca.




– Znali smo i sami da će se nakon utakmice u Dubrovniku stvoriti lagana euforija. S »jugašima« smo vodili do samoga kraja utakmkice, ali se zbog toga ne bi trebala stvarati nikakva euforija. Na početku smo stvaranja ekipe. Idemo dalje, iz utakmice u utakmicu ćemo pokušati smanjivati oscilacije. Nastojat ćemo odigrati što više susreta poput onoga u Gružu, a nadam se što manje ovakvih kao s »Egerom«. Mislim da ćemo doći na razinu koju tražimo.



Primarni cilj


Domaćini su više od pola utakmice proveli bez postignutog pogotka, od ukupno 13 brojčanih prednosti realizirali su tek tri.


– Tek počinjemo stvarati ekipu pa se događa da igramo kako umijemo, ali dođu i ovakve utakmice kada se vidi da se nismo dovoljno uigrali i stvorili neke automatizme u igri kako bismo znali zaustaviti crnu seriju poput ove i preokrenuli utakmicu u svoju korist. To će se događati i dalje, ali ćemo takve stvari pokušati iz utakmice u utakmicu smanjivati. Želja nam je igrati sve bolje i bolje kako sezona bude odmicala te doći na zadovoljavajuću razinu na kojoj bismo se održavali bez prevelikih oscilacija.


Uzvrat u Egeru doima se obavljanjem formalnosti.


– Plasmanom u Europu ostvarili smo svoj primarni cilj. Nastavit ćemo sezonu u međunarodnom natjecanju. Za nas su premija Liga prvaka ili LEN Kup. Izgubili smo sa šest golova razlike i bilo bi glupo reći da na uzvrat idemo stići taj zaostatak. Normalno da se nećemo predati i ići na putovanje od deset sati da bismo izgubili. Pokušat ćemo dati sve od sebe i ako ništa drugo nastojat ćemo parirati suparniku i odigrati bolje nego u Rijeci. Sve ove utakmice nam služe da se uigravamo te da zaveslaj po zaveslaj gradimo svoju igru.


Odlična atmosfera


Kapetan Riječana smatra da jedan poraz ne može pokvariti povoljno ozračje u mladoj momčadi.


– Atmosfera je odlična, posložio se odličan stručni tim. Igrači su mladi i željni dokazivanja, uz njih je nekoliko nas starijih. Tu ima dosta riječkih momaka. Uglavnom, tu je domaća, odlična atmosfera i ono što je najbitnije, stvarno se čupamo, marljivo radimo. Želimo rasti te iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje. Pritom želimo održavati ovu atmosferu. Ne smije nas omesti ovaj poraz, kao ni zavarati onaj tijesni poraz u Dubrovniku, tadašnjih 10:8 za favorite, kada su nam čestitali svi redom. Nije nam trebalo čestitati jer nismo pobijedili. Radimo, u tijeku je jedan proces te nas ovih 12:6 s »Egerom« ne treba pokolebati. Treba se pripremiti da će biti ovakvih utakmica. Imamo svoj cilj kojem ćemo i dalje težiti bez obzira na rezultate. Bitno je da ne ponavljamo pogreške i da se popravljamo kako sezona bude odmicala.