Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. studenoga 2019.
Potpisani ugovori s RSS-om

Grad Rijeka financira sportske udruge s 8,5 milijuna kuna

Bojan Sušanj, Samir Barać i Vojko Obersnel / Foto Damir ŠKOMRLJ
Bojan Sušanj, Samir Barać i Vojko Obersnel / Foto Damir ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 19. veljača 2014. u 15:27 2014-02-19T15:27:18+01:00

Od ukupno 8,5 milijuna kuna 310 tisuća namijenjeno je sportskim aktivnostima djece, mladeži, studenata i rekreativaca, 7,9 milijuna kuna za treninge i natjecanja 13.000 sportaša koji djeluju u 188 sportskih udruga članica RSS-a, te 329.000 kuna za treninge i natjecanja osoba s invaliditetom i osoba oštećena sluha

RIJEKA Grad Rijeka danas je s Riječkim sportskim savezom (RSS) potpisao tri ugovora o dodjeli ukupno 8,5 milijuna kuna namijenjenih aktivnostima sportskih klubova.
Ugovore su potpisali riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i predsjednik RSS-a Samir Barać.

Od ukupno 8,5 milijuna kuna 310 tisuća namijenjeno je sportskim aktivnostima djece, mladeži, studenata i rekreativaca, 7,9 milijuna kuna za treninge i natjecanja 13.000 sportaša koji djeluju u 188 sportskih udruga članica RSS-a, te 329.000 kuna za treninge i natjecanja osoba s invaliditetom i osoba oštećena sluha.

Gradonačelnik Obersnel je istaknuo da će grad Rijeka za financiranje javnih potreba u sportu putem RSS-a u ovoj godini izdvojiti 11,4 milijuna kuna. Razlika u tom iznosu i onome definiranom danas potpisanim ugovorima je u iznosu namijenjenom stipendijama sportaša, kazao je.

Naveo je da grad, osim financiranja sportskih aktivnosti putem RSS-a, podržava riječki sport i značajno većim iznosima, omogućavajući sportskim udrugama besplatno korištenje sportskih objekata u vlasništvu grada. Ti iznosi se odnose na održavanja objekata, troškove električne energije, grijanja te osoblja koje održava i upravlja tim objektima.

Gradonačelnik je naglasio da je, unatoč krizi, ove godine povećano izdvajanje iz proračuna za sportske aktivnosti i to za treninge i natjecanja 9 posto, za sportske aktivnosti djece, mladih i rekreativaca za 35 posto, a za aktivnosti osoba s invaliditetom i osoba oštećena sluha za čak 50 posto u odnosu na godinu prije.

Samir Barać je rekao da RSS ima zadatak brižno raspoređivati dobijeni novac, sukladno strogim kriterijima. Kazao je da su ova sredstva bitna sportskim udrugama jer je riječ o iznosima koje sigurno dobijaju te im omogućuju redovito djelovanje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.