Mercato

Filip Bradarić ipak odabrao Cagliari, ali ključevi transfera su u rukama Rijeke

P. N.

FIlip Bradarić i Matej Mitrović iz sretnijih reprezentativnih dana/Foto Pixsell

FIlip Bradarić i Matej Mitrović iz sretnijih reprezentativnih dana/Foto Pixsell

Veznjak Rijeke trebao bi danas u Rimu obaviti liječnički pregled, ali to ne znači da je transfer gotov



RIJEKA Do kasnih sitnih sati i perioda kada je ponedjeljak sustizao nedjelju vodili su se pregovori u trokutu obitelj Bradarić – Cagliari – Bordeaux. Francuzi su pokušali u foto finišu maratonskih pregovora utjecati na odluku Filipa i njegovih savjetnika, no očito nisu uspjeli u tome jer veznjak Rijeke bi se trebao danas pojaviti na liječničkom pregledu u Rimu što je osnovni preduvjeti da bi se potpisao ugovor.


Postoji doduše još jedno veliko “ali” u cijeloj ovoj priči. Rijeka je, nakon odluke obitelji Bradarić, praktički ostala bez izbora i načelno pristala na uvjete koje je ponudio Cagliari, ali još nije potpisala ugovor o transferu. Podsjetnika radi Bordeaux je nudio 6,5 milijuna eura odštete plus dva milijuna bonusa, Cagliari u fiksu milijun eura manje, a nije poznato koliko kroz eventualne bonuse. Rijeka je dakle izgubila najmanje milijun eura izborom Bradarićevih, a pritom se suočava i s velikim rizikom da li će uspjeti naplatiti cjelokupni tranfser.


Naime, Talijani vole (ne)plaćati u ratama, a osim toga nerijetko “zaborave” na bonuse u ugovorima. Ukoliko Filip prođe liječnički pregled klubovi trebaju dogovoriti završne detalje oko odštete i što je još važnije modalitete plaćanja. Dovoljno je da odgovorni s Rujevice traže cjelokupan iznos odmah ili primjerice bankovnu garanciju i cijeli posao može biti doveden u pitanje.




Rijeka dakle još uvijek drži u svojim rukama ključeve transfera. Jedno je sigurno, odgovorni u riječkom prvoligašu nisu presretni ovakvim epilogom, očekivali su puno više od svojeg reprezentativca i viceprvaka Svijeta. Naime, od otprilike 5,5 milijuna eura odštete 10 posto pripada igraču, dio ide na naknadu za razvoju Hajduku…. Rijeci će u konačnici ostati manje pet milijuna.