Odbrojavanje

Danas u podne ždrijeb finala Davis Cupa: Karlović, Ćorić ili obojica?

Zlatko Horvat

KOME PREDNOST? – Borna Ćorić i Ivo Karlović / snimio D. LOVROVIĆ

KOME PREDNOST? – Borna Ćorić i Ivo Karlović / snimio D. LOVROVIĆ

Karlović, Ćorić ili obojica?U posljednja dva tjedna dobro sam radio i bit ću spreman – kaže Borna Ćorić. Stanka mi je dobro došla – kaže Ivo Karlović, koji nije oduševljen brzinom terena u Areni Zagreb



 Odbrojavanje je pri kraju, danas u podne u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog počinje ceremonija ždrijeba finala Davis Cupa između Hrvatske i Argentine, što se od petka do nedjelje igra u Areni Zagreb. Hrvatska drugi ili Argentina prvi put pobjednik natjecanja što je premijeru imalo davne 1900. godine. U »Lisinskom« će hrvatski izbornik Željko Krajan konačno otvoriti karte i objaviti tko će uz Čilića igrati u pojedinačnoj konkurenciji. Ivo Karlović, Borna Ćorić ili – obojica! Svaki po jedan meč… Plus Čilić i Dodig u parovima.


Borna Ćorić oporavio se poslije operacije koljena zbog koje je više od dva mjeseca bio izvan stroja, od prvog dvoboja polufinala protiv Francuske i ogleda s Richardom Gasquetom. Ćorić je dobio utrku s vremenom, ostaje pitanje može li se u finalu toliko riskirati s igračem koji više od 16. rujna nije odigrao meč natjecateljskog karaktera. S druge strane, iako ima omjer 2-3 ove sezone u susretima Davis Cupa, Ćorić zaslužuje šansu. Obje pobjede ostvario je u presudnim petim ogledima, u prvom kolu donio je treći bod trijumfom nad Kimmerom Coppejansom i Belgijancina, dok je četvrtfinalu njegov uspjeh nad Jackom Sockom prolaz u Portlandu. Mladi Zagrepčanin donio je treći bod i lani u susretu doigravanja za svjetsku skupinu…


– Bilo je nesreće zbog ozljede i operacije, ali u posljednja dva tjedna dobro sam radio i bit ću spreman – poručio je Ćorić.




Ivo Karlović, 37-godišnji Zagrepčanin, vratio se u reprezentaciju Hrvatske poslije četiri godine. U 2016. osvojio je dva turnira (Newport i Los Cabos), u finalu trećeg imao je meč loptu (Monfils u Washigtonu). U finišu sezone dodao je polufinale Beča, dok je u četvrtfinalu Stockholma izgubio od mogućeg suparnika u petak – Juana Martina del Potra. Naime, izvjesno je da će prvoga dana Marin Čilić igrati protiv drugog igrača Argentine (Delbonis, Pella ili Leonardo Mayer), a Karlović ili Ćorić protiv Del Potra.


– U tom dvoboju s Del Potrom nisam bio pravi. Upalila mi se tetiva na ruci, nisam mogao servirati punom snagom, ništa preko 200 kilometara na sat. Sada je sve u redu. Stanka mi je dobro došla, odmorio sam ruku – kaže Ivo Karlović, koji je odlučio pomoći reprezentaciji za finale.


Ono što bi Krajanu trebalo olakšati odluku je – brzina terena. Teren u Areni Zagreb nije brz kao što su u hrvatskom taboru priželjkivali. No, dobra je vijest da će svakim danom teren biti brži, pa ako peti meč bude odlučivao…


Hrvatska reprezentacija jučer je opet pohodila Cvjetni trg. Ovog puta razlog je bio Dječji dan. Tijekom trosatnog programa priređen je zabavan i edukativan sadržaj za najmlađe. Sve su začinili hrvatski reprezentativci, od Marina Draganje koji je stigao prvi, do prve zvijezde Marina Čilića.