PREDSJEDNIK HNK RIJEKE

DAMIR MIŠKOVIĆ: Gent će teško pustiti Franka, ali nikad ne reci nikad…

Ivan Volarić

Damir Mišković/R. BRMALJ

Damir Mišković/R. BRMALJ

 Posebno me, međutim veseli što smo pored onih mladih igrača koje smo priključili pripremama prve ekipe jednu cijelu momčad poslali na prvoligaško kaljenje od Slovenije preko Hrvatske do Bosne i Hercegovine - kaže Mišković



RIJEKA Predsjednik »Rijeke« Damir Mišković vratio se u Hrvatsku nakon što je sa suprugom Snježanom svjedočio uživo dramatičnoj pobjedi »kockastih« nad Dancima. Ljeto u trokutu Nižnji Novgorod – Rijeka – Pag, a jedno uho i oko uvijek na Rujevici. Kao i uvijek u ovo doba godine navijačima i javnosti najzanimljive stvari se ne odvijaju na travnjaku već – u kancelarijama sportskih direktora. Aktualni su igrački odlasci i dolasci – polastica za novinare…


– Nema velikih novosti. Imamo u visokom postotku formiranu momčad, a sigurno je da će se glavnina poslova početi odvijati tek po završetku Svjetskog prvenstva u Rusiji. Bit će odlazak, prodaja, a onda vjerojatno i dolazaka. Naravno sve ovisi o zakonu ponude i potražnje – govori Mišković.


Najbliže odlasku je riječki reprezentativac Filip Bradarić.




– Razgovaramo s nekoliko klubova, sve će biti jasnije nakon SP-a. Nema smisla da mu sada remetimo mir dok je u Rusiji. Ono što je vrlo bitno naglasiti je da je teško očekivati da će se klubovi moći stalno financirati od prodaje igrača. Zato smo i pokrenuli priču oko Opatijske inicjative, mora se riješiti sustavno financiranje klubova. Ne samo nogometnih, još teža je situacija u drugim sportovima. Dali smo svoje prijedloge, potaknuli rasprave, čekamo reakciju Vlade, da vidimo u kojem smjeru će se sve zajedno razvijati.


Mišković i njegovi suradnici su navikli navijače na ugodna izneđenja u ljetnim prijelaznim rokovima. Nerijetko je vrući kolovoz znao donijeti na Rujevicu neko zvučno ime.


– Sve ovisi o situaciji na tržištu. Doveli smo do sada četiri mlada i potentna igrača, popunili smo neke pozicije u momčadi. Posebno me, međutim veseli što smo pored onih mladih igrača koje smo priključili pripremama prve ekipe jednu cijelu momčad poslali na prvoligaško kaljenje od Slovenije preko Hrvatske do Bosne i Hercegovine. Cilj je jasan da ti dečki kroz godinu ili dvije svojim igrama u tim klubovima nametnu i vrate na Rujevicu. To je budućnost Rijeke i ono o čemu smo počeli govoriti još prošle zime. Naravno, ništa ne ide preko noći, s mladima treba biti strpljiv.


Zakotrljala se priča oko povratka Franka Andrijaševića. Lijepo je čuti da se Franko želi vratiti bez obzira na to koliko je ta priča realna.


– Nisam razgovarao s njim osobno, ali sigurno da je lijepo pročitati da mu je Rijeka ostala u lijepom sjećanju. Puno je dao klubu, ali je i klub njemu puno dao. Realno, teško je očekivati da će ga »Gent« pustiti, ali nikada ne reci nikad…


Čelni čovjek »Rijeke« pokrenuo je priču o promjenama u sudačkoj organizaciji, uvođenju VAR-a koji je u Rusiji donio vjerojatno najpoštenije prvenstvo do sada.


– Pokrenuli smo nekoliko inicjativa i promjena u hrvatskom nogometu od Opatijske inicjative, preko terena pa do promjena u sudačkoj organizaciji. Osim toga potaknuli smo i neke promjene koje su donijele kvalitetniju atmosferu u i oko reprezentacije. Ne ide možda sve onako brzo kao što bi svi željeli, ali glavno je da se stvari pomiču na bolje. Rade se novi travnjaci, nadam se da će na proljeće iduće godine zaživjeti i VAR, barem na derbijima. Treba postupno profesionalizirati sudačku organizaciju, davati više prostora mladim, darovitim sucima. Recimo, kao što je u našoj regiji Linić… I svaka čast izborniku i igračima. Bez obzira kako završi susret protiv Rusije napravili su veliku stvar za hrvatski nogomet – rekao je Mišković.



   Anas Sharbini je Miškovićeva bolna točna, kao sin u kojega je neizmjerno volio, a onda ga je izgubio. – Drago mi je da se Anas vraća nogometu, da će zaigrati u Grobničanu – rekao je Mišković.