"Moraš vjerovati"

Brat nogometaša Rijeke i trener Mirjane Lučić-Baroni otkriva ključ uspjeha naše tenisačice

Zlatko Horvat

Mirjana Lučić-Baroni, Foto: REUTERS

Mirjana Lučić-Baroni, Foto: REUTERS

Stariji brat Filipa Bradarića, nogometaša »Rijeke«, od studenog prošle godine trenira Makaranku



RIJEKA Mirjana Lučić-Baroni u Melbourne je stigla s pozitivnim razmišljanjem što joj ga je usadio njezin tri godine mlađi trener Marin Bradarić.Stariji brat Filipa Bradarića, nogometaša »Rijeke«, od studenog prošle godine trenira Makaranku.


Pokušao se probiti na Tour, stigao do 249. mjesta, ali problemi s ramenom, puknuto rebro kao posljedica prometne nesreće, mononukleoza (dvaput)  i problemi sa štitnjačom i ramenom značili su kraj.


Već je imao trenerskih uspjeha, prije dvije godine njegov tadašnji štićenik, Rus Roman Safiulin, osvojio je junirski Australian Open.– Kad sam bio mlad, Mirjana je bila moj idol – priznaje Marin Bradarić.




– Nisam mogao vjerovati da je 70. ili 80. na svijetu. Po talentu spada u prvih 20.Budući da je i sam prošao pakao u karijeri i uvijek morao počinjati od nule, Marin je znao što je ključ uspjeha.


– Sve je moguće kad se u to vjeruje! Prije puta u Melbourne rekao sam joj da stvarno vjerujem u nju s obzirom na ono što vidim na treninzima. Mirjana može osvojiti Grand Slam naslov! Mislim da će na vrhuncu biti za Roland Garros i Wimbledon. Međutim, to ništa ne znači ako ona nije u stanju odgovoriti na moje pitanje o tome što je sposobna napraviti do kraja karijere, pogledati me u oči i reći da želi i  može osvojiti Grand Slam krunu.


Još je dva meča dijele od toga, što znači da je još daleko, ali je moguće – poručio je Bradarić iz Melbournea, uz dodatak da navija za brata Filipa, koji igra za »Rijeku«, i »Hajduk«…


Slijedi Serena Williams. Za mladog splitskog stručnjaka nema dileme kako igrati s vlasnicom 22 Grand Slam naslova.– Fokus je na servisu i reternu, tu je ključ. Prva lopta… Plan je napasti Serenu prije nego Amerikanka napadne Mirjanu…