Treća liga

Bogolin “porinuo” Opatijce na Kantridi: Opatija krenula s pripremama, Krk u ponedjeljak

Ivan Volarić

POVRATNIK U »OPATIJU« – Alen Matovina / snimio M. ANIČIĆ

POVRATNIK U »OPATIJU« – Alen Matovina / snimio M. ANIČIĆ

Čekamo odgovor stopera Tomasa Vukadina iz »Trnja« i veznjaka Roke Nakića. Ako bude negativan, pronaći ćemo druga rješenja – govori trener Opatijaca Zoran Bogolin



Nogometaši »Opatije« počeli su pripreme za nastavak sezone. Trener Zoran Bogolin okupio je momčad na pomoćnom igralištu na Kantridi gdje će »crno-bijeli« trenirati zbog zaleđenog travnjaka u Opatiji. U odnosu na momčad koja je zaključila polusezonu na devetoj poziciji, u opatijskom kadru nema više iskusnog napadača Dine Bajramovića, a momčad su pojačala dva nova lica, napadač povratnik Alen Matovina (Sesvete) i branič Mateo Furijan (Grobničan). Tu priči o prinovama u opatijskim redovima nije još kraj…


– Čekamo odgovor stopera Tomasa Vukadina iz »Trnja« i veznjaka Roke Nakića. Ako bude negativan, pronaći ćemo druga rješenja – govori trener Opatijaca Zoran Bogolin, koji već sada zna da lista odlazaka neće ostati samo na Bajramoviću.


– Neki će sami odustajati kako pripreme budu tekle! – naglašava opatijski stručnjak kojemu tradicionalno u ovoj fazi priprema pomaže i atletski stručnjak Peter Kurtović. Tijekom šest i pol tjedana priprema odigrat će se između devet i deset prijateljskih utakmica. Prva je zakazana iduće srijede protiv druge momčadi »Istre 1961«, nakon toga je na rasporedu vodeći četvrtoligaš »Lošinj«.




– Predvidjeli smo puno utakmica jer je to najlakši i najučinkovitniji način da se momčad što kvalitetnije uigra. Za početak smo odabrali nešto slabije suparnike jer ulazimo u fazu najvećih napora – smatra Bogolin od čije momčadi se na proljeće očekuje da ambicioznije krene prema gornjem dijelu ljestvice gdje se nalazi drugi primorski trećeligaš »Krk«.


»Boduli« su prezimili na drugoj poziciji, a pripreme za napad na sam vrh trećeligaške ljestvice počet će idućega ponedjeljka. Trener Davor Dželalija ostao je za sada, barem privremeno, bez dvije važne karike u ekipi. Lijevi bek Nikola Totić počeo je pripreme s riječkim prvoligašem, a veznjak Filip Fumić s prvoligašem iz Zaprešića. S druge strane, krčke redove mogli bi popuniti Boško Babić (Lošinj) i Josip Buršić (Crikvenica). Gotovo sigurno neće sve ostati samo na tome, igrači »Krka« su svojim dobrim igrama prošle jeseni skrenuli pozornost mnogih klubova na svoje kvalitete pa bi ove zime na stadionu »Josip Pepi Uravić« moglo biti itekako prometno.


– Bit će promjena u kadru tijekom cijeloga siječnja, ali navikli smo na to. Sigurno da ćemo morati reagirati ako ostanemo bez nekih važnih igrača – rekao je trener »Krka« Davor Dželalija.