Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 22° 1
Sutra: 24° 27° 2
26. svibnja 2018.
Božićne pjesme

Više od četiri tisuće posjetitelja uživalo na koncertu Božić u Ciboni

Foto: Niko Goga
Foto: Niko Goga
Autor:
Objavljeno: 27. prosinac 2016. u 13:16 2016-12-27T13:16:47+01:00

Svečani koncert Božić u Ciboni održan je sinoć u prepunoj dvorani Košarkaškog centra Dražen Petrović. Tradicionalnu božićnu čestitku građanima su u Ciboni uputili nadbiskup kardinal Josip Bozanić te gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.

Na koncertu Božić u Ciboni i ove su godine nastupili glazbeni umjetnici – solisti, pjevački zborovi te Orkestar Kazališta Komedije i Jazz orkestar HRT-a, pod dirigentskom palicom Zdravka Šljivca.

Na 28. Božiću u Ciboni koji se tradicionalno održava 26. prosinca nastupilo je više od 1.000 izvođača, a božićne pjesme pjevali su - Antonela Doko, Boris Ćiro Gašparac, Damir Kedžo, Danijela Pintarić, Dino i Karla Miklaužić, Đani Maršan, Ervin Baučić, fra. Ante Kazoti i s. Josipa Otahal, Jana Pogrmilović i Filip Filipović, Josipa Lončar, Lela Kaplowitz, Lidija Horvat, Mateo Pilat, Petra Pia Kartelo, Renata Sabljak i Zoran Tomaić. Na ovogodišnjem koncertu su nastupili i brojni zborovi i KUD-ovi te Gazde, Klapa Ošjak i Zvjezdice.

Koncert Božić u Ciboni održao se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, u suradnji sa Zagrebačkom nadbiskupijom, Košarkaškim klubom Cibona, Ustanovom za upravljanje sportskim objektima, Centrom za kulturu i informacije Maksimir te Hrvatskom radiotelevizijom. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka