Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
23. siječnja 2020.
Glazbeni dani HRT-a 2019.

foto Ususret Dori: Sve je spremno za TV spektakl u Opatiji, stigla su i mnoga poznata lica

Foto Ivica Tomić
Foto Ivica Tomić
Autor:
Objavljeno: 14. veljača 2019. u 17:24 2019-02-14T17:24:00+01:00

Sve je spremno za glazbeni TV spektakl u Opatiji, gdje večeras počinje trodnevna svečanost glazbe i TV spektakla. Time se nakon mnogo godina vraća stari sjaj i tradicionalni medijski šušur u tu kvarnersku »prijestolnicu« hrvatske zabavne glazbe iz koje je i krenula popularna »Dora« – a u izravnim prijenosima iz Opatije na ekrane HTV-a i u eter Hrvatskog radija vraća se pak glazbeni, zabavni i show program.

»Glazbeni dani HRT-a 2019.« u Opatiji predstavit će najbolje iz bogate glazbene i scenske produkcije Hrvatske radiotelevizije, predvođene Simfonijskim i Jazz orkestrima HRT-a s gostima, te »povratnicom« Dorom, izborom za hrvatskog predstavnika i pjesme za Pjesmu Eurovizije 2019.

FO1402TI2
Posljednje pripreme za Doru u Opatiji / Foto Ivica Tomić

Večeras će u 20 sati u opatijskoj koncertnoj Dvorani »Gervais« Glazbene dane HRT-a otvoriti svečani koncert Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem Roberta Farkasa, laureata Međunarodnog natjecanja mladih dirigenata koje nosi ime Lovre pl. Matačića. Pridružit će se i prvakinja Opere HNK-a u Rijeci, sopranistica međunarodnog ugleda Kristina Kolar. Kroz program prve večeri vodit će Robert Ferlin, zaštitni znak Hrvatskog radija-Radio Rijeke.
Drugi dan, petak 15. veljače u istoj toj Dvorani Gervais, rezerviran je pak za vrlo atraktivan i nadasve neobičan koncert virtuoznog Jazz orkestra HRT-a, koji će sa svojim sjajnim gostima-pjevačima izvesti popularne skladbe koje su obilježile desetljeća glasovitih opatijskih serenada. 

Izbor za pjesmu Eurovizije

Kruna Glazbenih dana HRT-a u Opatiji bit će »Dora 2019.«, koja će na spektakularnoj pozornici u sportskoj dvorani »Marino Cvetković«, preuređenoj u velebni kvarnerski TV studio, u subotu, 16. veljače u 20 sati ugostiti izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za pjesmu Eurovizije 2019.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.