Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
22. siječnja 2019.
Slavna glumica

Zaljubljena i zaručena: Hoće li Sienna Miller napokon pred oltar?

Sienna Miller, Foto. REUTERS
Sienna Miller, Foto. REUTERS
Autor:
Objavljeno: 2. siječanj 2018. u 12:01 2018-01-02T12:01:00+01:00

Miller trenutno ima više razloga za sreću. Osim što je njezina predstava »Mačka na vrućem limenom krovu« veliki kazališni hit, sad je izgleda, i to bez navodnika, zaljubljena i zaručena

Filmska, televizijska i kazališna glumica, manekenka i modna ikona Sienna Miller rođena je 28. prosinca 1981. godine. Zanimljivo je da je, iako je engeska glumica, rođena u – New Yorku. Sienna Miller je za svoju glumu bila nominirana za nagradu BAFTA-u i za nagradu londonskog Kluba filmskih kritičara. Ovih dana proslavila je 36 rođendan još uvijek kao single. Unatoč neospornoj ljepoti, šarmu i seksepilu. No uskoro bi se to moglo potpuno preokrenuti. Naime, izgleda da su polovinom rujna prošle godine »pale« zaruke. Budući da je Sienna već dva puta bila zaručena možda bi se mogla ovaj put (napokon!) ostvariti ona narodna izreka treća sreća. Siennu su paparazzi u rujnu uhvatitli s trenutnim dečkom kako se vraća kući nakon izlaska i nije im naravno promakao ogromni dijamantni prsten na njenom »zaručničkom prstu«. To je potaklo napise o zarukama jer ipak dijamantni se prsten ne poklanja »baš svaki dan«, pa ni svaki drugi.

Dva puta zaručena

Miller trenutno ima više razloga za sreću. Osim što je njezina predstava »Mačka na vrućem limenom krovu« veliki kazališni hit, sad je izgleda, i to bez navodnika, zaljubljena i zaručena. Zna se i ime sretnika. Već je prije godinu dana otkrila je da je u vezi s pedesetjednogodišnjim redateljem Bennettom Millerom, koji je petnaest godina stariji od nje. Par se upoznao 2014. godine na setu filma »Foxcatcher«. Mnogi su po njenom ponašanju zaključili da je napokon spremna po prvi put uploviti u bračnu »luku«.

Miller je dosad dva puta bila zaručena, oba puta s kolegama, Judeom Lawom s kojim je nekoliko puta prekidala i ponovno hodala i Tomom Sturridgem s kojim je 2012. godine dobila kći Marlowe Ottoline Layng Sturridge. Jude Law je definitivno izgubio sve šanse kod Sienne kada ju je prevario s dadiljom svoje djece iz propalog bivšeg braka. Zbog svojih muškaraca Sienna je jedno vrijeme bila glavna zvijezda tabloida.

Osim dvaju zaruka viđana je i u društvu Daniela Craiga, P. Diddyja, Orlanda Blooma i još nekih zgodnih muškaraca pa su je britanski tabloidi ironično prozvali »Serial Miller«. Zgodno je što Sienna Miler i Bennett Miller imaju isto prezime pa ona svoje u slučaju braka neće morati mijenjati, a i rođendane slave sa samo dva dana razlike. Reklo bi se stvoreni jedno za drugo. Hoće li za Siennu ovo stvarno biti treća sreća ili tuga još veća, pokazat će vrijeme. Budući da se puno priča o dijamantnom prstenu na njenoj ruci, trenutno joj izgleda sve ide od ruke.

Debi

Rođena je u New Yorku Sienna Miller je pohađala internat u Berkshireu i kasnije čuveni »Actors Studio«, glumačku akademiju Leea Strasberga. Njen otac Edward je američki bankar koji danas prodaje kineske umjetnine, a majka Josephine je Južnoafrikanka koja je vodila britansku podružnicu Instituta Lee Strasberga. Jedno je vrijeme bila i tajnica pjevača Davida Bowiea. Siennini roditelji su se rastali kad je imala sedam godina. Otac joj se kasnije ponovno oženio čak četiri puta.

Sienna ima sestru Savannah, polubraću Charlesa i Stephena i jednu polusestru iz očeva drugog braka. Prije upuštanja u glumačke pothvate još kao 16-godišnjakinja bila je manekenka. Počela je postupno graditi karijeru modela i snimati kampanje, primjerice za Pepe Jeans. S vremenom je ipak pobijedila gluma pa se Sienna počela polako probijala u glumačkim vodama. Slikala se za nekoliko izdanja poznatog časopisa Vogue, jednom čak u toplesu. Na filmu debitira 2001. godine filmom »South Kensington« (partneri Rupert Everett i Elle MacPherson).

Modni angažman

Do sada je ostvarila 18 uloga, a najpoznatija je njena uloga Edie Sedgewick u filmu »Factory Girl«. Iako je film loše ocjenjen i nazvan kontroverznim, njena gluma je pohvaljena. Glumački partneri su joj bili glumci Jude Law, Daniel Craig, Peter Saarsgard, pa čak i glumački velikan Robert De Niro.

Posljednji film Sienne Miller koji smo gledali u našim kino dvoranama bio je »Izgubljeni grad Z« prikazivan tijekom travnja ove godine u kojem je glumila uz tri muškarca koje žene obožavaju – Charlie Hunnam, Tom Holland i Robert Pattinson.

U filmu »Paklena kuhinja« uz nju su bili Bradley Cooper, Omar Sy i Emma Thompson, a u »Snajperistu« redatelja Clinta Eastwooda opet Bradley Cooper, te Jake McDorman. Ne treba zaboraviti ni filmo »G.I.Joe: Kobrin uzlet« i glumačku ekipu uz koju je glumila: Channing Tatum, Jonathan Pryce i Dennis Quaid, kao ni film »Zakon noći« redatelja i glumca Bena Aflecka. U filmu »Posljednji posao« glumila je uz Daniela Craiga, u filmu »Alfie« uz Susan Sarandon i Judea Lawa, a u filmu »Casanova« uz Heatha Ledgera.
Angažirana je i u modi, pa je tako zajedno sa sestrom Savannah napravila liniju odjeće. Također je poznata po humanitarnom djelovanju, posebice na skupovima čija je tema prevencija i lječenje raka dojke.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka