Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 21° 1
Sutra: 21° 21° 1
23. listopada 2019.
Zgodan i talentiran

Zac Efron: Ljubimac žena u potrazi za zrelijim ulogama

Zac Efron: Ljubimac žena u potrazi za zrelijim ulogama
Zac Efron: Ljubimac žena u potrazi za zrelijim ulogama
Autor:
Objavljeno: 8. siječanj 2018. u 7:44 2018-01-08T07:44:52+01:00

Osim što je lijep, mišićav, zna super plesati i pjevati Zac i odlično glumi pa nimalo ne čudi što je pravi »otrov za žene« i što slama ženska srca

Američkog glumca Zaca Efrona trenutno možemo gledati u filmu »Najveći showman« u kojem glumi uz Hugha Jackmana i Michelle Williams. Film je to nadahnut ambicijama prvog američkog promotora pop kulture P.T. Barnuma, oca showbusinessa, smionog maštara koji je uspio dokazati kako je sve što možete zamisliti moguće i ostvariti. Barnumova priča je klasična priča o snalažljivom poduzetniku koji se uspio sam izvući iz siromaštva i postati jedan od prvih američkih milijunaša koji je sam stvorio svoje bogatstvo. Njegov cirkus je bio nešto neviđeno.

I danas se kad je nešto spektakl nad spektaklima kaže da je barnumovski spektakularno. Kritičari kažu da je Zac Efron uz odličnog Hugha Jackmana dao jako zrelu ulogu. U 2017. godini Zaca Efrona mogli smo gledati i u filmu »Spasilačka služba« uz Dwaynea Johnsona.

ZAC EFRON, punim imenom Zachary David Alexander Efron, rodio se 18. listopada 1987. godine u Kaliforniji. Karijeru je započeo početkom 2000-ih. Postao je poznat po ulogama u filmskom serijalu »High School Musical«, seriji »Summerland Beach« i remakeu filma »Lak za kosu«. Igrao je glavnu ulogu i u filmu »Ponovno 17« u kojem je glumio srednjoškolca Mikea O'Donnella.
Vratimo se nešto unatrag. Efron je rođen u gradiću San Luis Obispou, a kasnije se seli u Arroyo Grande. Njegov otac David Efronbio je radio kao inžinjer u elektrani, a majka Starle Baskett bivša je sekretarica koja je radila zajedno s mužem. Ima mlađeg brata Dylana. Njegov glazbeni talent otkriven je već s jedanaest godina tako da uskoro nastupa u predstavi »Petar Pan« i uspijeva doći u »Musical Gypsy« 1999. godine. Sudjelovao je u 90 predstava. Nakon toga postaje član improvizacijskog kazališta koji je za vrijeme njegovog rada u njemu osvojio svjetsko prvenstvo. Nakon godinu dana traganja za novim ulogama u dobi od 15 godina ima nekoliko nastupa u američkim serijama »Firefly« i »Emergency Room«.

POČETNI uspjeh može zahvaliti dobrom izgledu zbog kojeg su ga djevojke obožavale. U seriji »Summerland Beach« je u početku dobio samo sporednu ulogu, ali radi velike popularnosti među publikom u drugoj sezoni 2005. godine dobija jednu od glavnih uloga. Nakon dvije sezone serija se prestala emitirati. Kako je malo po malo postajao sve poznatiji prekinuo je studij na Sveučilištu Southern California jer su mu uloge postale važnije od studiranja. Efron je od jedanaeste godine imao satove klavira, a uz to svira klarinet i gitaru što mu je dobro došlo i u glumačkom poslu. Ulogom u filmu »High School Musical« Zac postaje san svih tinejdžerki i planetarno popularan.

Osim što je lijep, mišićav, zna super plesati i pjevati Zac i odlično glumi pa nimalo ne čudi što je pravi »otrov za žene« i što slama ženska srca u rasponu od tinejdžerica do Madonne, koja ga je htjela nadodati popisu svojih jako mlađih partnera.
Ljubavni život Zaca Efrona je vrlo turbulentan. Dva mjeseca bio je u vezi s Michelle Rodriguez. Bila je to ljetna romansa. Preklani je Zac ostavio i relativno nepoznatu manekenku Sami Miro nakon dvije zajedničke godine. Pripisivali su mu i mnoge druge. Ipak stoji činjenica da otkako je prekinuo četverogodišnju vezu s Vanessom Hudgens, partnericom iz tri hit filma »High School Musical« Zac Efron nije bio u tako ozbiljnoj i dugoj vezi kao što je bila njihova.

GODINE 2013. Efron je zamalo upropastio karijeru zbog droga. Na svu sreću trgnuo se na vrijeme, otišao u kliniku za odvikavanje i pobijedio ovisnost. O tome kaže: »Tijekom odvikavanja puno mi je pomoglo vježbanje jer sam si postavljao ciljeve za vježbanje koji su mi bili motivacija. Sada se budim ranije i nemam potrebu za burnim noćnim životom. Noćni način života ubije ti i dan i motivaciju«.

U filmu »Tajni život Charlie St. Cloud« partnerica mu je bila Kim Basinger, a u filmu »Paperboy« Nicole Kidman. Partneri u tom filmu bili su mu John Cusack i Matthew McConaughey. Slijedili su filmovi »Susjedi iz pakla«, »Traže se pratilje za vjenčanje« i »Susjedi iz pakla 2«. Zac je posebno ponosan na film »Djedica pušten s lanca« u kojem mu je partner bio legendarni Robert De Niro, kao i na film »Ja i Orson Welles« redatelja Richarda Linklatera.

Tijekom ove godine u kina dolazi novi film Zaca Efrona radno nazvan »The Beach Bum«. Vjerojatno će biti novi hit jer u njemu uz Efrona nastupa još jedan lomitelj ženskih srdaca koji se odaziva na ime Matthew McConaughey.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.