Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1n
Sutra: 9° 9° 1n
24. veljače 2020.
Starbucksova šalica

Nevjerojatan gaf u zadnjoj epizodi "Igre prijestolja": 'Isprika fanovima, ne mogu vjerovati da je to promaklo'

Screenshot
Screenshot
Autor:
Objavljeno: 7. svibanj 2019. u 7:25 2019-05-07T07:25:55+02:00

Popularna serija »Igra prijestolja» smještena je u izmišljen svijet, ali u najnovijoj epizodi na stolu se, uz uobičajene rekvizite, na dohvat Jona Snowa i Daenerys Targaryen, našla i prepoznatljiva Starbucksova papirnata šalica s plastičnim poklopcem, što je izazvalo pravu buru među obožavateljima.

Izvršna producentica HBO-ova globalnoga hita Bernie Caulfield ispričala se obožavateljima. »Ne mogu vjerovati«, rekla je u intervjuu za VNCY radio iz New Yorka, »naši rekviziteri i scenografi koncentrirani su tisuću posto«.

»Ispričavamo se! Westeros je prvo mjesto koje je imalo Starbucks«, dodala je.

Komentirajući nezgodu, HBO je priopćio: »Latte se u epizodi našao pogreškom. Daenerys je naručila biljni čaj«, a na Twitteru se oglasio i Starbucks. »Iskreno, iznenađeni smo što nije naručila Dragon Drink«, napisali su misleći na napitak iz svoje ponude.

Društvene mreže odmah su zasute memovima i šalama o zalutaloj šalici, a na fotografijama dvoraca koji se pojavljuju u seriji našao se i Starbucksov logo.
Neki su gledatelji, međutim, pogrešku doživjeli vrlo ozbiljno. »Trebalo im je dvije godine da snime šest epizoda, a onda im ostane Starbucksova šalica na stolu«, ljutito je komentirao jedan gledatelj.

»Igra prijestolja«, adaptacija serije romana Georgea R.R. Martina »Pjesme leda i vatre«, dijelom je snimana i u Hrvatskoj, a osma i završna sezona serije srušila je sve rekorde HBO-a. U SAD-u je prvu epizodu 14. travnja gledalo 38 milijuna ljudi.

Zadnja epizoda serije na programu je 19. svibnja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
 Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma
Miran i uredan dom bez gamadi više nije nemoguća misija!

Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma