Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. siječnja 2020.
Informativni magazin

'Ne bojim se najzahtjevnijih sugovornika': Ana Malbaša novo je pojačanje u timu "Provjerenog"

foto: Nova TV
foto: Nova TV
Autor:
Objavljeno: 14. listopad 2017. u 8:50 2017-10-14T08:50:28+02:00

Pratila sam 'Provjereno' od samih početaka. Još sam za vrijeme studija znala sam s kolegicama komentirati da mi je želja jednom baš tamo raditi. I sad sam tu - želja mi se ispunila.

Ekipa Provjerenog u desetoj sezoni dobila je pojačanje, novinarku Anu Malbašu koja nam je rekla kako u životu voli izazove, a ovaj joj je donio posebno ushićenje i sreću.

– Pratila sam Provjereno od samih početaka. Još sam za vrijeme studija znala s kolegicama komentirati da mi je želja jednom baš tamo raditi. I sad sam tu – želja mi se ispunila, uz mnogo truda i rada. Prije Provjerenog sam prošla nekoliko edukacija iz istraživačkog novinarstva i dokumentarne reportaže. Radila sam na HRT-u u raznim emisijama istraživačkog karaktera poput »Što vas žulja?«, »Imam problem«, »Potrošački kod« i »Labirint«. Paralelno sam i pisala u tjedniku Nacional. Smatram da mi je svo to iskustvo dalo dobru podlogu za rad u jednoj od gledanijih i dugovječnijih istraživačkih emisija u Hrvatskoj, kazala nam je Malbaša i otkrila kako su je prihvatili novi kolege.

– Kolege su me dočekale zaista otvorena srca, primili su me kao da sam oduvijek dio njihovog tima. Svi su mi udijelili pokoji dobronamjeran savjet, a jedan od njih bio je i onaj da najbolje priče nastaju kada se rade u dobrom, prijateljskom okruženju. Radna atmosfera mi je dosta bitna. Čovjek je produktivniji i maštovitiji kada se oko njega odašilje pozitivna energija, poručuje Malbaša koja se ne boji neugodnih sugovornika.

– Ne bojim se čak ni najzahtjevnijih sugovornika, posebno ako ti mogu dati informaciju korisnu za javnost. Temama i sugovornicima pristupam objektivno, nastojim ih dobro saslušati, bez predrasuda i osude. Nemam specifično područje kojim se bavim. Radim sve - od automobilskih nesreća do braniteljskih prava. No, postoje teme kojima pristupam s posebnim žarom, koje istražujem danima, pa i mjesecima. To su u pravilu one koje mene same pronađu.

Nedavno su to bile teme nestalih vukovarskih branitelja iz Domovinskog rata, zatim razminiranja, prevara na zadužnicama ili na kreditima podignutima u RBA zadrugama. Trenutno se tiču izrabljivanja radnika, diskutabilnih projekata u energetici, kao i netransparentnih okolišnih politika, objasnila je Malbaša i na kraju otkrila misli li da je ovo korak dalje u njenoj novinarskoj karijeri.

– Ovo jest napredak u novinarskoj karijeri. Usporedimo li dolazak u Provjereno s transferom u nogometu, u novom »klubu« moram više trenirati, trčati na terenu i poentirati za mnogobrojnu publiku pred kojom nema posustajanja, zaključila je Malbaša.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze