Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. prosinca 2019.
Prva epizoda

"Najveće svjetske fešte": Popularni Knjaz se vraća na ekrane novim serijalom

"Najveće svjetske fešte": Popularni Knjaz se vraća na ekrane novim serijalom
"Najveće svjetske fešte": Popularni Knjaz se vraća na ekrane novim serijalom
Autor:
Objavljeno: 9. prosinac 2018. u 10:10 2018-12-09T10:10:19+01:00

U prvoj epizodi svog novog serijala Knjaz će gledatelje u 52 minute dinamičnog i izuzetno zanimljivog sadržaja upoznati
s utrkom bikova u Pamploni

Hrvatska radiotelevizija 9. prosinca, u 20 sati i 40 minuta na svom prvom programu počinje s prikazivanjem novog putopisnog serijala Roberta Knjaza – »Najveće svjetske fešte«.

Kroz osam epizoda poznati i omiljeni autor, redatelj i voditelj uz domaću feštu, utrku lađa iz Metkovića, gledatelje vodi i na sedam svjetskih: Kings Day u Amsterdamu - najmasovnija proslava rođendana, zatim San Fermin u Pamploni - utrka s bikovima, Twins Days u Twinsburgu - festival blizanaca, Oktoberfest u Muenchenu - najveći festival piva, Festival čokolade u Perugi, Dia de Muertos - festival posvećen Danu mrtvih i mrtvima u Meksiku, te u Bunol na Tomatinu – gađanje rajčicama.

Zašto postoje fešte? Što fešta govori o zemlji, kraju, ljudima? U novoj putopisnoj seriji autora Roberta Knjaza, vizualno i sadržajno atraktivnoj, punoj šarenila i emocijama, možemo naučiti o stranim zemljama, kulturi i ljudima, ali i kako Hrvatska može proširiti svoju turističku ponudu.

U prvoj epizodi svog novog serijala Knjaz će gledatelje u 52 minute dinamičnog i izuzetno zanimljivog sadržaja upoznati s utrkom bikova u Pamploni.

Glavnu joj je promidžbu odradio nobelovac Ernest Hemingway u svojim djelima, a broj sudionika iz svih krajeva svijeta do današnjega je dana narastao na više od milijun. Zašto su balkoni i prozori Pamplone najunosniji na svijetu? Koji motivi ljude potiču na sudjelovanje u utrci s bikovima i izlaganje svoga života smrtnoj opasnosti? Kako izgleda povlaštena mirovina bika koji preživi feštu? I zašto je glavni lik festivala bik, a ne kokoš, majmun ili gnu?

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.