Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
21. rujna 2018.
Ugledni novinar i voditelj

NAPUŠTA PRISAVLJE Domagoj Novokmet odlazi s HTV-a, poznato je i gdje će nastaviti karijeru

Domagoj Novokmet, Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
Domagoj Novokmet, Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 19. rujan 2017. u 16:21 2017-09-19T16:21:00+02:00

Novokmet s HRT-a odlazi s pozicije novinara kojem su nakon svih dužnosti koje je obavljao dali u zadatak da radi trominutne vijesti na HRT 4. Tu je došao nakon nedavnog, iznenadnog i ekspresnog smjenjivanja s mjesta voditelja i urednika emisije »Otvoreno« što ju je vodio u paru s Mislavom Togonalom

Domagoj Novokmet, novinar i urednik HRT-a, čovjek koji je onomad bio i v.d. glavnog ravnatelja HRT-a, odlazi s Prisavlja!

Vijest je doduše još uvijek neslužbenog karaktera, makar dobro informirani izvori tvrde da je već počelo razdruživanje Novokmeta s kućom čije je dijete, kućom u kojoj je godinama radio i bio jedno od njenih zaštitnih lica, bilo kao voditelj emisije za najmlađe Dizalica, koja se pamti po lutki Bembo, i scenarist brojnih formata, bilo kao voditelj udarnih unutranjopolitičkih emisija. Pače, isti izvori znaju i da će Novokmet karijeru nastaviti na, očito sve ambicioznijoj, N1 televiziji.

Novokmet s HRT-a odlazi s pozicije novinara kojem su nakon svih dužnosti koje je obavljao dali u zadatak da radi trominutne vijesti na HRT 4. Tu je došao nakon nedavnog, iznenadnog i ekspresnog smjenjivanja s mjesta voditelja i urednika emisije »Otvoreno« što ju je vodio u paru s Mislavom Togonalom.

Smjena se dogodila nakon emisije u kojoj se govorilo o korupciji u sportu i to nakon što su se iz USKOK-a požalili da njihova predstavnika nije bilo u studiju. Smjena je obavljena taman tako da je reagirao ogranak HND-a, ali i tadašnji Nadzorni odbor HRT-a.

HND je oštro prosvjedovao ocjenjujući da se radi o dubioznom potezu programskog vodstva HRT-a jer su oni koji su ga smijenili imali priliku, ali i ovlasti, na vrijeme otkazati emisiju ako su smatrali da nisu osigurani svi relevantni sugovornici za raspravu o najavljenoj temi.

Nadzorni odbor HRT-a je pak pokrenuo nadzornu aktivnost u vezi s mogućim prekoračenjem ovlasti odgovornih u razrješenju Novokmeta te je zatražio pismena očitovanja od glavnog urednika HTV1 Brune Kovačića i ravnatelja programa HRT-a Renata Kunića.

U međuvremenu taj je Nadzorni odbor Sabor smijenio, slučaj Novokmet nikada nije došao na dnevni red, oni od kojih su tražena očitovanja dali su mu da uređuje trominutne vijesti. Novokmet je odlučio otići. Kažu, N1 je njegova nova postaja. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Originalni zimski kotači na dar uz kupnju novog automobila
Zima s pet zvjezdica uz BMW i MINI vozila

Originalni zimski kotači na dar uz kupnju novog automobila