Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. studenoga 2019.
U prime timeu

"Kultura s nogu": Na HRT-u kreće nova emisija Dražena Ilinčića

Foto Silvano Ježina
Foto Silvano Ježina
Autor:
Objavljeno: 11. siječanj 2019. u 9:26 2019-01-11T09:26:10+01:00

Uz Dražena Ilinčića, u suvoditeljskoj će se ulozi izmjenjivati i mladi glumci ZKM-a i Trešnje, Mateo Videk i Jure Radnić

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u srijedu, 16. siječnja pokreće novu emisiju »Kultura s nogu« autora, urednika i voditelja Dražena Ilinčića, i to u prime timeu – u 20.05 na svom Prvom programu.

Emisija je zamišljena kao polusatni kulturni infotainment, a sastoji se od dva dijela. Riječ je o razgovornoj emisiji u bržem ritmu, koja informira gledatelje o kulturnim novitetima i temama, ali u jednom ležernijem tonu. Popis gostiju obuhvatit će umjetnike i sve ljude vezane uz kulturu (kako tradicionalnu tako i alternativnu), ali i druge koji pametno i zanimljivo razmišljaju o kulturnim fenomenima, u najširem smislu.

U prvom dijelu gosti su oni koji su baš u tom trenutku aktualni, a s njima se razgovara o različitim temama. Cilj, dakle, nije da se promovira njihov projekt, već da se opuštenim, ali i upućenim razgovorom gledatelje zainteresira za kulturne teme. Razgovor bi trebao biti relativno brz, a zadnjih nekoliko minuta rezervirano je za obrat situacije – u tom završnom dijelu gosti mogu postavljati pitanja voditelju.

U drugom dijelu emisije obrađuje se određena kulturna tema zanimljiva javnosti, a gosti su ljudi koji žive te teme i imaju nešto o njima reći. Također, budući da će, prirodno, dio gostiju biti iz glazbenog svijeta, bit će i muziciranja u studiju… Između prvog i drugog dijela predviđena je petminutna reportaža, u kojoj se na duhovit ili barem malo pomaknut način nudi tjedni pregled kulturnih zbivanja.

Uz Dražena Ilinčića, u suvoditeljskoj će se ulozi izmjenjivati i mladi glumci ZKM-a i Trešnje, Mateo Videk i Jure Radnić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija